Torsdagen i Nordea Open innehåller kvartsfinal med Rebecca Peterson och en semifinal i dubbel mellan Caijsa Hennemann och Rebecca Peterson. 

Rebecca Peterson var den enda av de tre kvarvarande svenskorna som tog sig vidare till kvartsfinal i singelturneringen i Båstad.
Dagen inleddes med att Caijsa Hennemann föll mot Panna Udvardy 4-6, 2-6.
– Jag visste att hon är en spelare som spelar aggressivt och servar bra. Jag försökte vara den som tog kommandot men det gick snabbare än vad jag är van vid. Jag blev kort i banan och sen och hon tog till vara på sina chanser. Det är mer rutin som krävs mot sådant här motstånd. Jag gick för vinst och jag känner verkligen att jag är där och nosar på den här nivån. Jag behöver spela de här matcherna lite oftare, sa Caijsa efter matchen.

Caijsa Hennemann föll i singeln men är i semifinal i dubbel. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

Rebecca Peterson var nästa svenska på centercourten som mestadels bäddades i solsken. Matchen mot Leonie Jeanjean skulle bli en lång och oviss historia. Med underläge 0-1 i set och 1-4 i andra set tog Rebecca plötsligt fyra raka game och hittade in i matchen. Rebecca vann de viktiga bollarna i en länge oviss match och vann till slut med 4-6, 7-5, 6-3.
– Det var en tuff match i dag. Jag kände att spelet var inte riktigt där och jag tappade fokus ett tag. Vid 1-4 kände jag att det fick vara nog. Jag är glad att jag kunde kämpa mig tillbaka, säger Rebecca som möter Lauren Davis i torsdagens kvartsfinal.
– Hon spelare aggressivt, så det blir ytterligare en utmaning. Jag ska gå in och köra mitt så får vi se hur långt det räcker.

Mirjam Björklund mötte spanjorskan Rebeka Masarova och föll i två set, 2-6, 3-6.
– Hon gav mig inte många sekunder över, så all cred till henne. Hon är en bra spelare som slår hårt. För mig gäller det att försöka jobba ännu hårdare. Jag hade behövt komma in i spelet tidigare, men så är det ibland.

Rebecca Peterson spelar dubbel med japanskan Misaki Doi som vann 2019 när första WTA125-tävlingen spelades i Båstad. Nu är de framme i semifinal. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

På bana 1 blev det vinster för både Caijsa Hennemann med dubbelpartnern Elina Avanesyan och för Rebecca Peterson och Misaki Doi. De paren möts i semifinal och det blir alltså en svenska i dubbelfinal i Båstad i år.