Rebecca Peterson är klar för hennes första semifinal i WTA-tävlingen i Båstad. På onsdagen slog hon ut 111-rankade Aliona Bolsova från Spanien med 7-5, 6-4.
– Det var tufft. Jag kände att jag blev lite passiv emellanåt, men när jag tog kommandot och försökte styra spelet så blev det mer på mina villkor och det var det som krävdes för att vinna, sa Rebecca som är förstaseedad i Båstad.

Rebecca Peterson spelade dagens andra match på centercourten och var den som tveklöst lockade störst publik.
– Stödet betyder jättemycket. Det var kul att det ändå var så många som kom ut och tittade och man hörde verkligen att man hade publiken bakom sig. 

2015 gick Rebecca Peterson till kvartsfinal. Då var tävlingen i Båstad en WTA250-tävling. Nu är hon klar för semifinal i årets 125:a.
– Det är kul! Jag har alltid velat spela bra här i Båstad. Det har varit lite knackigt under många år så det är skönt att vara i semin, men det är ändå en bit kvar. 

Rebecca Peterson möter Olga Govortsova, Belarus i semifinal som match nummer 2 på centercourten på fredagen. Hon spelar även dubbel med Mayar Sherif i dagens sista match.

I dagens sista match tog sig Cornelia Lister och hennes dubbelpartner från Erin Routliffe Nya Zeeland sig vidare till semifinal efter seger mot Zuzana Zlochova, Slovakien och Karman Thandi, Indien med 7-6(6), 2-6, 10-4. Det blir minst en svenska i lördagens dubbelfinal. På fredagen ställs Lister/Routliffe mot Mirjam Björklund och Leonie Kung, Schweiz.