Det blir ingen singelfinal för Rebecca Peterson i Båstad. Däremot är Mirjam Björklund klar för hennes första WTA-final – i dubbel tillsammans med Leonie Kung, Schweiz. 

 

Rebecca Peterson var framme i hennes första semifinal i WTA-tävlingen i Båstad. På andra sidan nät väntade sjundeseedade Olga Govortsova som vann med 6-3, 6-4.
– Det var tufft. Jag kände att jag spelade taktiskt osmart och jag följde inte den spelplan jag lagt upp. Hon fick styra alldeles för mycket. 

Rebecca skulle ha spelat semifinal i dubbel i sista matchen på centercourten på fredagen, men tvingades lämna walk over på grund av skada. 
– Jag har haft lite problem med vänstersidan i ryggen som just nu hämmar mig mycket i serven. Jag kände att jag inte kunde ta risken för en långvarig skada med tanke på det året jag haft med mycket skavanker. Jag är ledsen att jag inte kunde spela dubbeln och jag vill passa på att tacka publiken som kom och stöttade under veckan. Det betydde mycket och jag talar nog för alla de svenska spelarna. 

Är du orolig för det som väntar, OS?
– Jag åker hem i kväll och ska kolla ryggen i morgon. Förhoppningsvis kan jag ta tag i det så snabbt som möjligt. Jag tror och hoppas att det kommer vara bra inom en kort tid. Jag åker till OS på torsdag så det är snabba puckar. 

 

Mirjam Björklund är framme i hennes första WTA-final. Tillsammans med Leonie Kung, Schweiz blev det seger mot Cornelia Lister och Erin Routliffe, Nya Zeeland. Efter 2-6 i första kunde Mirjam och Leonie vinna andra set med 6-2. Matchtiebreaket blev svängigt där Lister/Routliffe hade 5-2, men Björklund/Kung vände och vann.
– De är rutinerade och bra dubbelspelare. Vi kände att vi skulle fortsätta trycka på och inte ändra så mycket. Vi la över pressen på dem i andra. Jag hade egentligen inte tänkt spela dubbel men skrev upp mig och hon hörde av sig. Detta är min första WTA-final och vi är så taggade för finalen i morgon, säger Mirjam Björklund.

I lördagens dubbelfinal möter de tredjeseedade Tereza Mihalikova, Slovakien och Kamilla Rakhimova, Ryssland.
I singelfinalen möter Olga Govortsova spanjorskan Nuria Parrizas Diaz. 

På söndagen startar herrarnas kval med flera svenska spelare.