Robert Lindstedt kan nu sälla sig till en unik skara tennisspelare. På fredagen fick han ta emot Davis Cup Commitment Award, i samband med sin dubbelmatch i Stockholm Open i Kungl. Tennishallen.

Davis Cup Commitment Award är ett pris som tilldelas de som har spelat 20 Davis Cup-matcher för sitt land. Robert Lindstedts 20:e match kom i bortamötet med Colombia.
Robert Lindstedt är mest känd för sitt dubbelspel, men han gjorde sin Davis Cup-debut som singelspelare mot Argentina 2007 i Göteborg, då han ställdes mot Juan Martin Del Potro.

Tidigare spelaren och numera ITF-representanten Ingrid Bentzer delade tillsammans med Christer Sjöö, Generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet, ut priset till Robert Lindstedt. Foto: Tove Kjeller

Sedan dess har han en imponerande statistik på 14-5 i dubbel, och med sina insatser mot Portugal och Schweiz under sitt comeback-år 2018 var han en starkt bidragande faktor till Sveriges återkomst på den högsta nivån.

Mats Wilander, Stefan Edberg, Anders Järryd och Jonas Björkman är de senaste fyra svenskarna som har tilldelats priset.

Hur gick det i matchen för “Robban” och dubbelpartnern Radu Albot på centercourten då? Efter segern i första omgången mot bröderna Ymer blev det dessvärre respass mot Mate Pavic och Bruno Soares med 3-6, 3-6. Kanske var detta Robert Lindstedts sista match i Stockholm Open.

På bana 1 hade André Göransson och Nathaniel Lammons också chansen att nå semifinal. Efter ett starkt första set som gick till tiebreak var Der till slut världsspelarna Jean-Julien Rojer och Horia Tecau som vann med 7-6(5), 6-2.