ITF-tävlingen i Falun är över där vi kan konstatera att Simon Freund (Lidingö TK) vann dubbeltiteln och där Karl Friberg (Solna TK) tog sig till semifinal i singel. “Det var extra kul att vinna titeln i Falun där klubben gör ett otroligt bra evenemang”, säger Simon Freund. 

I den här artikeln fokuserar vi på Simon Freund och vinsten i dubbeltävlingen där han tillsammans med Lidingö TK-kompisen – Johannes Ingildsen från Danmark – vann finalen mot britterna Anton Matusevich och Harry Wendelken 7-6(2), 4-6, 10-7.
– Jag är otroligt glad över min och Johannes prestation den här veckan. Det var en tuff och konkurrenskraftig tävling med många bra par. Det visar inte minst att vi var sista paret in på ”entrylistan”. Det var extra kul att vinna titeln i Falun där klubben gör ett otroligt bra evenemang varje år. Hela organisationen med bollkallar och alla runt omkring och hejar gör att det blir en otroligt bra stämning på finaldagarna, säger Simon som tillsammans med Johannes Ingildsen nu har fem titlar på sex tävlingar.
– Vi har ett starkt facit. Vi är trygga på banan, kompletterar varandra bra och har väldigt kul, vilket är en stor anledning till att vi har 21-1 i matcher tillsammans på den internationella touren. Det är väldigt kul att dela bana med honom. Han är grym på det han gör och så kul att ta ännu en titel med honom.

Simon Freund var med i Lidingölaget som tog sig till final mot Solna i elitserien förra året. Den här gången siktar laget på att gå hela vägen. För Simons del har det varit en säsong med skador som han nu kan lämna bakom sig.
– Jag är hel igen efter en fotledsskada som hållit mig borta ett par månader. Nu ska jag öka på tennisen och med den självförtroendet. Jag tränar i Danmark ett par dagar innan jag ska till Portugal för två $25 000-tävlingar.

I Portugal blir det åter spel med sin danske partner Johannes Ingildsen, men fler Lidingöspelare är på plats…
– Det är otroligt kul att Fred Simonsson ska dit och även några danska spelare. Att både jag, Johannes och Fred är där ökar på lagkänslan som vi ska bygga inför elitserien som vi är otroligt taggade för. Speciellt nu när slutspelet spelas på Lidingö. Vi får se till att prestera så vi är där när det ska avgöras. Det skulle vara otroligt kul. 

Karl Friberg var den av svenskarna som tog sig längst i singeln i Falun. Solna TK-spelaren föll mot slutsegraren Tibo Colson från Belgien i semifinalen 5-7, 3-6.