Helsvensk dubbelfinal i damtävlingen i Varberg – samtidigt är tre svenskar i dubbelfinal i Kalmar. Dessutom: Leo Borg är klar för sin första semifinal i singel i en “25:a”. 

På fredagen slog Leo Borg (KLTK) ut kompisen Michael Minasyan (Danderyds TK) med 6-4, 7-5 och är därmed klar för sin första singelsemifinal i en $25 000-tävling.
– Det var kul att få med sig vinsten idag, som sagt var de svårspelat o svårt att spela mot en bra vän, men vann dem viktigaste bollarna och fick med mig vinsten så är nöjd med min prestation, säger Leo Borg.

Leo Borg under dagens match.

I lördagens semifinal möter Leo sjätteseedade italienaren Daniele Capecchi.
– Jag har sett honom i några tävlingar och även här lite, så jag har en bra gameplan mot honom. Det är bara gå ut och göra sitt bästa.

Dagen började med Arslan Temirhanovs ((Påvelunds TBK) kvartsfinal mot förstaseedade tysken Louis Wessels. Arslan fick inte de avgörande lägena med sig och det blev tyvärr förlust i en jämn match med 5-7, 5-7.
Karl Friberg (Solna TK) och Elmer Möller (Danderyds TK) bjöd på en jämn kvartsfinal med långa och tuffa dueller från baslinjen. Det blev till slut dansk seger med 6-3, 1-6, 6-4. 

Simon Freund (Lidingö TK) och Johannes Ingildsen från Danmark (till höger) vann 6-2, 6-4 mot Adam Heinonen och Robin Thour (Växjö TS). Samtidigt blev det seger för Timothy Carlsson Seger (KLTK) och Isac Strömberg (Åkersberga TK) 7-6(4), 6-4 mot Adrien Oetzbach (Tyskland) och Pietro Schiavetti (Italien).

Det innebär svenskt på båda sidor nät i dubbelfinalen på lördagen.
– Jag tycker vi gör en väldigt stadig match rakt igenom. Vi fick med oss ett par viktiga no-ad bollar i starten, vilket satte lite tonen för matchen. Därifrån kunde vi styra och spela matchen efter vår spelplan, säger Simon Freund som varit i två dubbelfinaler i $25 000 tidigare.
– I morgon är det tredje gången gillt! Det är väldigt roligt med en ”nästan” helsvensk final. Det kommer bli en tuff match.  Både Timothy och Isac spelar väldigt bra och verkar trivas när det är lite långsammare förhållanden här i Kalmar. Det kommer bli en lurig match mot två hungriga yngre grabbar, men kul! Jag är lite hungrig på den första 25-titeln, säger Simon. 

June Björk och Julita Saner under dagens semifinal.

Som om inte succén i Kalmar var nog. I Varberg väntar en helsvensk dubbelfinal. June Björk (Trollbäckens TK) och Julita Saner (Upsala TK) slog ut Kamilla Bartone och E Makarova med klara 6-1, 6-2. Samtidigt vann Jacqueline Cabaj Awad (Elfsborg Tennis) och Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) sin semifinal mot Anet Koskel och Katriin Saar med 6-3, 6-4.
– Vi spelade riktigt bra i dag. Snabba avslut och kom upp i bra nivå, säger June Björk som spelar med Julita för andra veckan i rad.

I Båstad blev det semifinal. Nu siktar de ännu högre.
– Detta är min andra ITF-pro turnering vilket gör det till en väldigt bra prestation och hur det än går imorgon så är jag väldigt nöjd. Julita och jag tajmar varandra väldigt bra. Vi båda spelar ett spel som den andra personen tycker om. Vi kommer bra överens både på och utanför banan, vilket gör att vi har en väldigt skön spirit!

Hur känns det att möta Caijsa och ”Jackie” i final?
– Jag är otroligt taggad på att det är ett svenskmöte i morgon. Jag och Julita kommer att spela som om de vore vilka spelare som helst, men det är klart att man blir mer taggad.

Caijsa Hennemann var enda svenska kvar i singelturneringen. Det blir ingen semifinal på lördagen. I dag blev det förlust mot danskan Sofia Nami Samavati 2-6, 0-6.