Kajsa Rinaldo Persson. Foto: Johan Llilja

Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK, var enda svenska i farten på måndagen. I den andra matchen på centercourten ställdes Sverigeettan mot Tamara Zidansek och tappade ledning till förlust 6-1, 2-6, 1-6.
– Från andra set kändes det som att hon klev upp i nivå och intensitet och det kändes som att jag var tvåa på alla bollar, sa Kajsa efteråt.

På tisdagen är det desto mer svenskt på banorna. De tre första matcherna på centercourten består av hemmahopp. Först ut är Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK, som har en rejäl utmaning i mötet med andraseedade rumänskan Jaqueline Cristian.
– Jag har fantastiska minnen här från förra året. Jag ska gå in och göra samma sak som då. Det blir en tuff match men det blir också jätteroligt och en bra lärdom, säger Nellie.

Nästa svenska är Caijsa Hennemann, KLTK, som får tampas med förstaseedade fransyskan Diane Parry.
– Jätteroligt att vara tillbaka! Man blir pirrig direkt när man kommer hit. Det är en viktig tävling för oss svenskar. När jag hörde att jag skulle få möta den förstaseedade tänkte jag mer att vad roligt det ska bli. Det är den tuffaste lottningen men också en bra möjlighet. Jag ska göra allt vad jag kan för att slå henne, säger Caijsa.

Darja Semenistaja från Lettland väntar Mirjam Björklund, SALK som hoppas få en nystart efter en period utan så mycket tävlande.
– Jag mår bättre nu än början på året när jag hade min operation. Jag ska ge henne en riktigt bra fajt och kämpa och förhoppningsvis blir det en vinst. Det är så härligt att spela på den här centercourten med alla som ger oss sitt stöd. Vi får inte det stödet någon annan stans, konstaterar Mirjam.

Dessutom får publiken se en Nellie Taraba Wallberg tillsammans med Linea Bajraliu, Helsingborgs TK i dubbelmatch mot tyskan Tamara Korpatsch och indiskan Prarthana Thombare med start tidigast klockan 15 på bana 1.