Elias Ymer gör entré i årets Nordea Open på måndagen. Han får tyvärr inget sällskap av svenska kvalspelare.

Söndagens kval på nedre banorna i Båstad lockade storpublik där det var svårt att komma in på området för att se matcherna. Leo Borg var först ut av svenskarna. Han mötte schweizaren Marc-Andrea Huesler som var numret större och vann med 6-1, 6-1.
Karl Friberg var näst på tur och ställdes mot italienaren Fabio Fognini. Karl hamnade i underläge 0-2 i första set, men tog sedan fyra raka game fram till 4-2. Han ledde med samma siffror i andra set men matchen slutade 4-6, 4-6.
– Det kändes som att jag hade honom lite på kroken, så jag är lite besviken. Det var bra högstanivå, men det var höga toppar och djupa dalar från min sida. Jag måste försöka hålla den höga nivån hela tiden, säger Karl Friberg.

Måndagen inleds med kvalfinal mellan just Fabio Fognini och Marc-Andrea Huesler. Därefter är det dags för Elias Ymer mot Daniel Altmaier.
– Jag pratade lite med ”Mike” (lillebror Mikael). De möttes i Wimbledon där ”Mike” vann. Det är en tuff spelare, bra på grus. Jag måste spela riktigt bra, säger Elias Ymer inför matchen.

Måndagen fortsätter med mötet Stan Wawrinka mot Pablo Carreno Busta och sist Lorenzo Musetti mot Laslo Djere.