“Största titeln i karriären för oss båda”

Linea Bajraliu och Bella Bergkvist Larsson, båda Helsingborgs TK, vann på lördagen sin första proffstitel när de slog mer rutinerade duon Jacqueline Cabaj Awad, Helsingborgs TK och Caijsa Hennemann, KLTK, i dubbelfinalen i W35-tävlingen i Båstad.
– Detta är jättestort! Det är den största titeln i karriären för oss båda, säger Bella.

Caijsa och ”Jackie” vann ett jämnt första set med 6-4. Bella och Linea kom tillbaka och vann andra set med 6-2 och i matchtiebreaket var det inget snack, vinst med 10-2.
–  I första set fick vi inte med oss de bollarna vi ville. I andra set släppte vi loss lite mer och vi var inte lika nervösa som i första set, säger Bella.
– Vi sa efter första set att det bara var att fortsätta att vara aggressiva och det lönade sig till slut. Vi kompletterar varandra bra. Jag försöker styra från forehand och Bella från backhand, säger Linea. 

Linea och Bella efter matchbollen. Foto: Torbjörn Dencker

Glädjen efteråt gick inte att ta miste på efter första titeln på seniortouren.
– Vi sa tidigt att vi har chanser att vinna turneringen för vi spela bra dubbel ihop och matchar bra, säger Linea.
– Efter första matchen sa vi att det var vår bästa dubbel någonsin och då väcktes nog lite hopp, säger Bella. 

På lördagen spelades också semifinalerna i singel där Nellie Taraba Wallberg var framme i sin första semifinal i en $25 000-dollarstävling (W35).17-åringen från Påvelunds TBK ställdes mot Berfu Cengiz som senare skulle vinna hela tävlingen. Det blev 6-3, 7-5 till turkiskan (som vunnit SM-guld med Enskede LTK) där Nellie hade bra lägen att ta matchen till ett tredje set.
– Hon var bra och nog den bästa jag mött under tävlingen. Jag hade svårt spela mitt spel för hon tog initiativet och jag var tvåa på bollen hela tiden. Hon gjorde det svårt för mig. Jag hade 5-3 men men lyckades inte stänga det. Jag kunde bland annat ha servat bättre. Det var ändå en bra vecka och mitt bästa resultat på seniorsidan även om jag inte spelat så många tävlingar. Jag ska fokusera mer på juniortävlingar nu, men nästa år så blir det mer seniortävlingar.

Närmast väntar Franska Öppna och kvalet i juniortävlingen för Nellie.
– Det blir jätteroligt! Det blir min första Grand Slam, så det blir fantastiskt. Målet är att kvala in och sedan ta det match för match.

I ITF-tävlingen i Värnamo (M25) tog sig Henrik Bladelius, Påvelunds TBK och Filip Gustafsson, Ullevi TK till dubbelfinal. Det blev 5-7, 3-6 mot norrmännen Viktor Durasovic och Lukas Hellum Lilleengen.

Filip Gustafsson finns i starfältet när kvalet till nästa ITF-tävling, M15 i Kalmar, startar på måndagen. I kvalet återfinns inte mindre än 21 svenska spelare, däribland kvalets fjärdeseedade spelare Lucas Renard, MIK Tennis. I huvudlottningen är hemmahoppen Karl Friberg, Solna TK och Adam Heinonen, Växjö TS.

Av |2024-05-12T23:11:51+02:0012 maj, 2024|Internationella tävlingar i Sverige, Tennis.se|
Till toppen