Superfredag väntar i Kalmar

Inte bara ett svenskmöte utan också ett kompismöte väntar i en av kvartsfinalerna i $25 000-tävlingen i Kalmar på torsdagen. ”Roligt att mötas då vi känner varandra bra, så det kommer bli en bra fajt”, säger Leo Borg inför fredagens match. 

Arslan Temirhanov (Påvelunds TBK) och Michael Minasyan (Danderyds TK) har vunnit sina två första matcher på ITF-touren och samtidigt är Leo Borg (KLTK) klar för sin första kvartsfinal i en $25 000-tävling.
Torsdagen innehöll många bra saker på gruset i Kalmar. Även – i sammanhanget mer rutinerade -Karl Friberg (Solna TK) är klar för kvartsfinal. 

Det innebär att det är svenskt i tre av fyra kvartsfinaler på fredagen vilket inte tillhör vanligheterna. I en av kvartsfinalerna ställs kompisarna Michael Minasyan och Leo Borg mot varandra.
– Lite tråkigt att möta Leo i morgon då vi känt varandra länge, men jag får ladda upp som det vore en vanlig match, säger Michael.
– Michael är ju en av mina närmaste kompisar så det är självfallet tråkigt att få möta just honom, men samtidigt roligt då vi känner varandra bra. Det kommer bli en bra fajt. Det är bara att gå in och göra sitt bästa, menar Leo Borg.

Leo vann mot Yan Sabanin på torsdgagen med 6-4, 7-5.
– Det var svårspelat med mycket vind, men jag. tyckte att jag hanterade situationen rätt så bra. Jag är nöjd än så länge med mina prestationer i de senaste matcherna så jag ser fram emot att spela imorgon.

Din första kvart i en 25:a – vad betyder sådant?
– Att nå min första kvartsfinal i en 25:a samtidigt som det är hemmaplan känns ju så klart extra bra, då man känner av stödet från svenskarna, säger Leo.

Michael Minasyan mötte Jonathan Stenberg (Tabergsdalens TK) i dagens andra helsvenska singelmöte. Det blev Danderydsseger med 6-1, 7-6(6).
– Det var en bra match mot Stenberg trots att det blåste mycket. Han kämpade på som vanligt och jag lyckades vinna i de viktiga lägena. Det känns bra att nå kvarten i min första future och särskilt roligt när det är på hemmaplan, säger Michael som hoppa matcha flitigt på ITF-touren framöver.
– Jag ska försöka spela mer futures och speciellt nu när jag har fått poäng. Det kommer troligen bli en del resande.

Torsdagen inleddes med svenskmöte där Karl Friberg slog ut Simon Freund (Lidingö TK) ur tävlingen med 6-1, 6-1. Kort därefter kunde Arslan Temirhanov efter en längre duell se åttondeseedade Leopold Zimas boll gå utanför baslinjen och seger med 6-1, 6-4 var ett faktum.
– Min insats i dag var bra och jag var väldigt tänd för jag visste att jag kunde ta vara på chansen. Det är en skön känsla, men det är bara början, säger Arslan.

I fredagens kvartsfinal ställs han mot förstaseedade tysken Louis Wessels.
– Jag ska in och köra helt enkelt. Han är stabil, men det är bara att spela på, säger Arslan som trivs i Kalmar.
– Det är ett bra ställe och banorna i Kalmar är bra, men det är väldigt blåsigt. Man kan inte göra något åt saken så det är som sagt bara att spela på, säger Arslan.

I dubbelturneringen är det svenskt i båda semifinalerna. Timothy Carlsson Seger (KLTK) och Isac Strömberg (Åkersberga TK) vann med 11-9 i matchtiebreak mot Leo Borg och Michael Minasyan och möter på fredagen ett tyskitalienskt par. I fredagens andra semifinal möter Växjö TS-paret Adam Heinonen och Robin Thour Simon Freund och danske Johannes Ingildsen. 

Tennisanläggningen i Varberg. Foto: Micke Henriksson

I Varbergs $25 000-tövling för damer är Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) enda svenska kvar när singelturneringen går in i kvartsfinalerna på fredagen. Den hårda blåsten ställde till det rejält för spelarna. Caijsa Hennemann hade matchboll emot sig i andra set, men kunde vända och vinna med 4-6, 7-6(1), 6-2.
– Jag trodde inte riktigt på det när jag hade matchboll emot mig, men när jag tog tiebreaket och starten i tredje så kände jag att jag hade chansen. Jag fick mer energi och kunde tänka mer taktiskt, för det var jobbigt i dag, säger Caijsa.

Jacqueline Cabaj Awad (Elfsborg Tennis) var den andra svenskan som hade chansen till en kvartsfinal, men hon föll mot Ekaterina Makarova 0-6, 4-6.
På förmiddagen spelade June Björk (Trollbäckens TK) och Tilde Strömquist (Salk) i första omgången – som sköts fram på grund av onsdagens regnande. Det blev dock förluster – båda mot tyskt motstånd. Tilde förlorade mot Lena Papadakis 2-6, 0-6 och June mot Silvia Ambrosio 4-6, 0-6. 

I dubbeln är Caijsa Hennemann och Jacqueline Cabaj Awad klara för semifinal sedan tidigare liksom June Björk och Julita Saner (Upsala TK). 

Av |2022-05-12T20:37:04+02:0012 maj, 2022|Internationella tävlingar i Sverige, Tennis.se|
Till toppen