Bilden: Johan Hedsberg, GTG, coach för Nellie Taraba Wallberg på tävlingen och Bella Bergkvist Larsson närmast i bild.
Bella Bergkvist Larsson, Helsingborgs TK, och Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK vann dubbeltiteln i J200-tävlingen i Bratislava i Slovakien. Det blev 6-7(0), 7-5, 10-6 i finalen mot förstaseedade tjeckiska paret Eliska Forejtkova och Lucie Urbanova.
– Finalen var väldigt jämn, den var väldigt upp och ner. Vi räddade faktiskt en matchboll vid 6-7 4-5 40-40, så det var väldigt kul att sedan få vända och vinna matchen. Vi krigade på och trodde på vår plan och det lönade sig, säger Bella Bergkvist Larsson och fortsätter:
– Segern betyder mycket för både mig och Nellie och det är den största titeln i dubbel, för både mig och Nellie. Vi slog spelare med bättre ranking på vägen till titeln. Det ger oss ett kvitto att vi kan stå upp bra mot flera spelare trots att de har bättre ranking. 

Detta var den tredje ITF-tävlingen de spelade dubbel tillsammans.
–  Vi hittade spelet som bäst i denna tävlingen, tredje gången gillt som man säger, säger Bella med ett skratt. 

William Rejchtman Vinciguerra nöjd efter att ha besegrat världssjuan. Foto: Privat

William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK, nådde 16-delsfinal i J300 i Traralgon i Australien där han föll med 2-6, 6-7(6) mot 21-rankade hemmaspelaren Pavle Marinkov. Efter lyckat kval slog han ut världssjuan Tomasz Berkieta från Polen med 6-3, 6-0 i första omgången. Lea Nilsson, SALK, föll i kvalfinalen.
Den 20 januari är det dags för juniortävlingen i Australian Open. William är fem platser från huvudlottningen och Lea en plats från att få kvala. 

Det blev succé i hemmatävlingen Ström & Gulliksson Malmö Junior Open J60 för de svenska spelarna. I alla fyra klasser blev det svenskt överst på pallen.
Andraseedade Linea Bajraliu, Helsingborgs TK, vann mot Rebecca Malmström, KLTK, i flicksingelfinalen med 6-1, 6-1.
– Jag tycker att jag har spelat bra och stabil tennis hela veckan. Jag har servat bra, varit fokuserad och är självklart nöjd med att jag lyckades vinna turneringen, säger Linea till Fair Play TK:s hemsida.

Det var svenskmöte även i pojksingelfinalen där förstaseedade Albert Widell firade sin 18-årsdag genom att besegra Melvin Kumar, Upsala TK, med 7-5, 6-1.
– Jag har fokuserat på mitt eget spel och spelat bra tennis under veckan. Det känns skönt att vinna en titel i början av året. Nu är det bara att fortsätta köra på, säger Albert.

Tyska paret Isabella Angelina Abendroth och Jolie Angelique Abendroth tvingades lämna walk over på grund av sjukdom och Antonina Czajka, SALK och Malaylack Delilah Pathummakuronen från Laos kunde kvittera ut dubbeltiteln.

På pojksidan tog Filip Söderqvist, Upsala TK och Tim Malmqvist, Helsingborgs TK. I finalen vann de mot Tom Noltorp, Fair Play TK och Patrik Munkhammar, Nynäshamns TK med 6-3, 2-6, 10-7. 

Det var för övrigt åttonde året som Fair Play TK arrangerade en internationell juniorturnering. I år deltog spelare från 17 nationer i tävlingen.
På måndagen startar huvudlottningen i Tennis Europe-tävlingen Quality Hotel Open i Vänersborg.