Anabelle Teikari, Helsingborgs TK och Knut Andersch, Vallda TK vann singeltitlarna i Tennis Europe-tävlingen i Norrköping.

Det blev helsvenska semifinaler både i flick- och pojkklassen. Anabelle Teikari, Helsingborgs TK, vann den ena semifinalen mot Nora Pitic, Upsala TK, med 7-6(5), 6-2 och i den andra tvingades Grace Bernstein, KLTK, ge upp vid ställningen 4-6, 1-3 mot Leonor Wiesel, Djursholms TK.
I finalen blev det Anabelle Teikari som fick jubla högst, hon vann mot Leonor Wiesel med 6-0, 6-1.
–  I singelfinalen fick jag en bra start och tog ledningen ganska snabbt. Jag gick in och pressade från första bollen och vågade att spela mitt spel, säger Anabelle och fortsätter:
– Det har varit min bästa tävling hittills och efter varje match har mitt spel utvecklats och jag har blivit bättre.

Vad betyder titeln för dig?
– Den här titeln betyder jättemycket för mig och jag är väldigt glad och motiverad att träna mer och spela fler av de större tävlingarna nu. Detta är min bästa vinst.


I pojkklassen blev det vinst för Benjamin Du, Karlstads TK mot Isak Bössfall, Västerås TK, med 7-6(2), 6-1 i den ena semifinalen. I den andra vann Knut Andersch, Vallda TK mot Maximus Muller, Södertälje PTK, 6-0, 6-3.
Knut Andersch stod till slut om segrare efter 6-0, 6-2 mot Benjamin Du i finalen.

Det blev en helsvensk final även i pojkdubbeln där Fabian Engkvist, Hellas TK och Oscar Karmteg, Smedslättens LTK, kunde vinna mot Benjamin Du, Karlstads TK och Axel Schön Ericson, Åby TK, med 6-1, 6-4. 

Det skulle bli final även i dubbel för Anabelle Teikari och Leonor Wiesel där de spelade tillsammans. De föll dock mot belgiska dubbelparet Hannah Claes och Marie Eennaes 0-6, 4-6.
– Dubbelspelet var också bra och jag och Leonor var bra på att kommunicera och peppa varandra. Det är roligt att spela dubbel, men singel går alltid först.

På lördagen startade Tennis Europe-tävlingen Göteborg Open på GLTK.