Det blev en stor svenskdag i Nordea Open. Rebecca Peterson, Mirjam Björklund och Caijsa Hennemann är alla vidare till andra omgången.

För andra året i rad tog sig Caijsa Hennemann vidare i WTA125-tävlingen i Båstad. Caijsa var först ut på centercourten och segern mot 194-rankade Renata Zarazua 6-4, 2-6, 6-1 var starten på en succéartad svenskdag.
– Det känns verkligen så bra och stödet jag fick från publiken var fantastisk. Det här var min bästa match på centercourten. Även om jag förlorade andra set så vågade jag ta chansen i tredje och spela aggressivt. Det här betyder mer än förra årets vinst eftersom jag vann mot en högre rankad spelare.

Det fylldes på med folk på läktarna och Mirjam Björklund var näst på tur. Mirjam, 125:a på WTA-rankingen, mötte 108-rankade japanskan Misaki Doi och det blev en ny svensk seger i tre set; 6-4, 4-6, 6-2.
– Det är alltid svårt att spela första matchen. Det går lite upp och ner men det var en bra match överlag och jag är glad att jag tog vinsten. Vi svenskor är publikfavoriter och jag försöker bara ta vara på det. Jag tror även våra motståndare kände att vi inte kommer ge upp och att publiken kommer heja på oss till sista boll.

Rebecca Peterson var tredje svenska ut på centercourten och hon stod för den tredje raka blågula segern. 348-rankade Malene Helgo från Norge svarade dock för tufft motstånd och Sverigeettan fick kämpa för det. Det blev vinst i två set, 6-4, 6-2.
– Jag uppskattar stödet otroligt mycket. Det var lite rostigt och det gick lite upp och ner. I det stora hela är jag nöjd med det jag försökte utföra. Hon spelade bra och satte press på mig. Det är helt fantastiskt att vi är tre svenskor som är vidare. 

Jacqueline Cabaj Awad var fjärde och sista svenska ut på centercourten. Hon inledde lovande men 112-rankade bulgariskan Viktoriya Tomova vann till slut med 6-3, 6-2. 

Svenska glädjeämnen även i dubbelturneringen. Caijsa Hennemann vann nämligen dubbelt upp i dag. Tillsammans med Elina Avanesyan blev det vinst i två set. Även Rebecca Peterson och Misaki Doi är klar för kvartsfinal efter vinsten igår.