Caijsa Hennemann (KLTK) är klar för semifinal i Varberg efter vinsten mot Marcelina Podlinska från Polen med 6-3, 7-5 i kvartsfinalen. Det var nära att hon skulle få svenskt sällskap i semifinalerna, men trots fina insatser så räckte det inte hela vägen för Jacquline Nylander Altelius (Lidingö TK) och Linea Bajraliu (Helsingborgs TK).
Linea mötte förstaseedade 363-rankade Elena Malygina och tog det till tre set, men det var estländskan som vann med 6-2, 4-6, 6-2.
Jacquline tog första set till tiebreak, men hade inte marginalerna på rätt sida mot Naima Karamoko. Vid ställningen 5-6 i tiebreaket slog hon ut en boll med någon centimeter och setet gick till schweiziskan. Vid 4-4 i andra set bjöd spelarna på långa dueller med oviss utgång. Det blev tyvärr för svensk del 7-6, 6-4 till slut efter nästan tre timmars spel.
Caijsa Hennemann möter tyskan Sina Herrmann i lördagens semifinal. 

Ida Johansson och Jacquline Nylander Altelius – en bild tagen efter titeln i W15 i Spanien för en månad sedan.

Då kan vi också hoppas på en svensk titel i dubbel. Ida Johansson (SALK) och Jacquline Nylander Altelius vann mot Merel Hoedt och Elena Malygina i fredagens semifinal 6-4, 6-4. De möter Sina Herrmann / Marcelina Podlinska i finalen som i sin tur slog Julita Saner (Stora Wäsby TK) och Emma Van Poppel från Nederländerna i fredagens andra semifinal. 

Samtidigt noterar vi att Kajsa Rinaldo Persson (Fair Play TK) är i semifinal i W25 i Boca Raton i USA. André Göransson och Sem Veerbek är framme i semifinal i dubbel i den stora challengertävlingen Aix-en-Provence efter att ha slagit ut meriterade paret Matos / Meligeni Rodrigues  Alves 6-2, 6-4.

Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån