Nu är det klart att Sveriges Television sänder matcherna i årets Stockholm Open i oktober. ”Avtalet med SVT är guld värt för Stockholm Open och för svensk tennis i stort”, säger Jamie Perry, vd på Stockholm Open.

Stockholm Open och Sveriges Television har (genom sportbolaget SpringMedia) träffat ett avtal om sändningar från årets turnering som spelas i Kungl. Tennishallen 15-23 oktober. Matcherna kommer visas i SVT 1, SVT 2, SVT 24 och på SVT Play. Under finalhelgen kommer SVT dessutom ha studio i arenan.
– Avtalet med SVT är guld värt för Stockholm Open och för svensk tennis i stort. SVT når ut till hela Sverige samt till flera av våra grannländer. Nya avtalet är också en viktig del i vårt arbete att tillgängliggöra tennis för fler, både inbitna och nya tennisälskare, säger Jamie Perry, vd på Stockholm Open.

Förre världsettan Andy Murray gjorde comeback i Stockholm Open förra året. Foto: Emma Wallskog / Bildbyrån

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson:
– Stockholm Open i tennis är en svensk sportklassiker som passar bra i vårt utbud. Vi vill gärna sända när stora internationella tävlingar avgörs på svensk mark och är jätteglada att vi nu kan erbjuda vår stora tv-publik tennis på hög nivå, säger hon.

I juni räknar arrangörerna med att de första spelarna till årets turnering presenteras.
– Stockholm Open är flaggskeppet för svensk tennis och en viktig del i att inspirera återväxten för tennis i Sverige. SVT ger oss nu chansen att inspirera fler och bjuda på tennis i världsklass till alla, säger Thomas Enqvist, Tournament Director på Stockholm Open.