I Helsingborg arena pågår förberedelserna för fullt inför Davis Cup-mötet mellan Sverige och Japan fredag-lördag. 

Under hela helgen har arenan, som rymmer drygt 4 500 åskådare, byggts om till en inbjudande tennisarena. Först ut på den nylagda banan var Elias Ymer och DC-kapten Robin Söderling som körde ett första träningspass på måndagsförmiddagen.
– Fantastiskt fin arena! Jag kommer ihåg Idrottens Hus lite längre bort där jag spelade några gånger med Davis Cup-laget. Den här arenan är en klar uppgradering, jag blev positivt överraskad. Den ser otroligt bra ut, säger DC-kapten Robin Söderling som hoppas på mycket folk både på fredag och lördag.
– Det verkar som att många biljetter är sålda. Vi behöver allt stöd vi kan få. 

Mer från Robin Söderling och förberedelserna kan ni se i inslaget ovan. I klippet nedan berättar Elias Ymer om sin debut i Davis Cup-laget – en debut som inträffade just i Helsingborg, men i den äldre arenan Idrottens Hus. Som 17-åring fick han spela femte och avgörande matchen mot Danmark, en match som Elias vann med 3-1.
– Den här arenan är lite fräschare än den gamla. Jag gillar underlaget, fin färg. Jag hoppas att så många som möjligt kommer, det ska bli skitkul!  

Nu är det också klart var det viktiga kvalmötet mellan Sverige och Japan sänds. Bonnier News (genom Expressen, Sportexpressen Play, Helsingborgs Dagblad och Skaraborgs Läns Tidning) sänder Sveriges jakt på en plats i Davis Cup Finals.

Hålltider:

Fredag
16.45 Invigning följt av singelmatch 1
Följt av: Singelmatch 2

Lördag
13.00 Dubbelmatch
Följt av: Singelmatch 3
Följt av: Singelmatch 4