Jacqueline Cabaj Awad, Cajsa Hennemann och Simon Freund vann dubbeltitlar i $25 000 på svensk mark på lördagen.

I Varberg stundade helsvensk dubbelfinal: Jacqueline Cabaj Awad (Elfsborg Tennis) och Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) mot June Björk (Trollbäckens TK) och Julita Saner (Upsala TK). Det blev till slut 6-1, 6-3 för ”Jackie” och Caijsa. Det var Caijsas sjätte dubbeltitel på den här nivån. Totalt har hon fyra titlar på sex tävlingar det här året (en singel och tre dubblar).
– Det var vår första titel tillsammans och det är extra roligt att få vinna på hemmaplan, menar Caijsa Hennemann.

För Jacqueline Cabaj Awad var titeln också välkommen. Hon har elva titlar på 10 000-15 000-nivå, men det här var hennes första dubbeltitel i en 25:a.
– Dagens titel betyder mycket för mig då jag varit i ett flertal $25 000-finaler i dubbel, men inte tagit någon titel förrän nu. Jag är väldigt glad över första titel på denna nivån. Jag tycker det är väldigt kul att spela med Caijsa, vi kombinerar varandra bra och har väldigt bra kommunikation på banan, säger “Jackie”, som åker till Portugal på söndagen för en ny $25 000.

I Kalmar var Leo Borg (KLTK) framme i sin första semifinal i en $25 000-tävling på ITF-touren. Det blev en tajt kamp mot sjätteseedade Daniele Capecchi där italienaren kunde vinna ett jämnt tiebreak 7-6(5) och andra set med 6-3.
– Jag känner att jag var med hela matchen och hade mina chanser att ta hem första set, men vågade inte riktigt i de viktigaste lägena. Jag hade en bra gameplan som funkade, men det gick inte hela vägen, säger Leo Borg.

Leo, som tränar på KLTK, känner att han tar steg. Veckan i Kalmar var ett kvitto på det.
– Jag tycker att jag har gått fram några steg i utvecklingen och känner mig nöjd med tävlingen oavsett om jag var nära i dag. Det kommer alltid nya chanser, så det är bara att ta nya tag, säger Leo som kommer tävla internationellt den närmaste tiden.
– Jag ska till Algeriet nästa vecka för att spela två 15k. Sedan blir det Poznan Challenger, så mycket tävlingar framöver vilket jag ser mycket fram emot, säger Leo Borg. 

Det var en svensk uppgörelse i dubbelfinalen även i Kalmar. Simon Freund och danske Johannes Ingildsen vann mot Timothy Carlsson Seger (KLTK) och Isac Strömberg (Åkersberga TK) med 6-1, 6-1.
– Det här är första gången vi spelar tillsammans. Vi känner varandra bra sedan tidigare. Jag vill passa på att tacka för en bra tävling, säger en nöjd Simon Freund som tog sin nionde ITF-titel i dubbel.