Caijsa Hennemann (KLTK), Lisa Zaar (Enskede LTK) och Lea Nilsson (Salk) är alla klara för fredagens kvartsfinaler i 15 000-dollarstävlingen Stockholm Ladies i Näsbypark.
15-åriga Lea Nilsson (arkivbilden) imponerade mot den tre år äldre ukrainskan Daria Yesypchuk (Danderyd Djursholm ETK) och tog sig vidare efter 6-4, 6-3. I går vann hon sin första huvudtävlingsmatch på senior-ITF-nivå och på fredagen kom alltså den andra.
– Jag tycker att jag spelade bra. Jag höll en jämn nivå och det var inte för mycket upp och ner. Sen är jag också nöjd med att jag lyckades spela offensivt på rätt bollar, säger Lea till Näsbyparks TK:s hemsida.

Lisa Zaar. Foto: Kent Åkesson

Lisa Zaar vann ganska enkelt mot slovakiskan Ingrid Vojcinakova med 6-2, 6-2.
– Jag är glad att jag vann och får en ny chans till en bättre insats i morgon. Även om det är en lurig motståndare som spelar mycket på uppstuds så borde jag kunna göra bättre ifrån mig, säger Lisa.

Caijsa Hennemann. Foto: Kent Åkesson

Förstaseedade Caijsa Hennemann segrade i en välspelad match mot Naima Karamoko från Schweiz. Caijsa kunde vinna med 7-5 i tiebreak i första set. I andra var det inget snack om saken där Hennemann vann med klara 6-1.
– Jag är jättenöjd med spelet idag, speciellt i andra set. Då klev jag in ännu mer i banan och gav henne mycket mindre tid. Riktigt gött! Konstaterar Caijsa.

I fredagens kvartsfinaler möter Lea Nilsson andraseedade kroatiskan Iva Primorac. Caijsa Hennemann ställs mot kvalspelaren Jana Otzipka från Belgien och Lisa Zaar möter Daria Lopatetska.
June Björk (Danderyd Djursholm ETK), Bella Bergkvist Larsson (Helsingborgs TK) och Julita Saner (Stora Wäsby TK) hade också chansen på en kvartsfinalbiljett men föll i jämna tvåsetsmatcher.

På fredagen handlar det också om semifinaler i dubbeltävlingen där Caijsa Hennemann och Lisa Zaar är de enda kvarvarande svenskorna. De möter schweizkroatiska paret Naima Karamoko och Iva Primorac.
Fredagens matcher – som streamas live – startar klockan 10.00.