Caijsa Hennemann, Fanny Östlund och Kajsa Rinaldo Persson är svenskhoppen i andra omgången i Båstad. Samtidigt är sju svenskor klara för kvartsfinal i dubbel. 

Fem svenskor var i elden i första omgången i singelturneringen på onsdagen. Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) avancerade till andra omgången redan på tisdagen och frågan var hur många svenskor hon skulle få sällskap av. Svaret blev två.

Fanny Östlund vann mot norskan Anna Haseth 6-4, 4-6, 6-3.
– Det var svårspelet men otroligt kul att vinna. Jag tyckte att jag steppa de upp i tredje set. Jag försökte variera spelet i motvind med stoppbollar och i medvinden pressade jag tillbaka och styrde. Det är en magisk känsla att vara i Båstad där man spelat sedan jag var liten, säger Fanny Östlund direkt efter vinsten.

I andra omgången väntar andraseedade Indy De Vroome.
– Vi möttes här i Båstad för exakt tio år sen i en $10 000. Då förlorade jag kvalfinalen mot henne med 6-7 i andra set. Nu är det dags för revansch!

Även Kajsa Rinaldo Persson (Ystad TK) tog sig vidare till andra omgången. I det helsvenska mötet med Louise Brunskog (Munka-Ljungby TK) blev det 6-0,  6-1.
– Båstad är alltid kul att spela även om jag inte spelat här på många år. Jag började bra och gick snabbt upp i ledning. Jag är nöjd med första matchen och hoppas på många fler. Efter detta spelar jag i Varberg och senare i Ystad. Det är inte så ofta vi är så många svenskor samlade så det är superkul, säger Kajsa.

Louise Wikander (Helsingborgs TK) tvingades ge upp i andra set på grund av skada. Ida Johansson (MIK Tennis) föll i två set mot belgiskan Marie Benoit

I dubbelturneringen är det sju svenskor kvar när det stundar kvartsfinaler på torsdagen. Samtliga svenskor vann klart i två set i första omgången.
Förstaseedade paret Caijsa Hennemann och Mona Barthel (Tyskland) möter Vanessa Ersöz (GLTK) och Daria Shalamanova (Bulgarien).
Helsingborgs TK-duon Linea Bajraliu och Tilda Hessleyd ställs mot Fanny Östlund och Julie Belgrave (Frankrike) medan June Björk (Trollbäckens TK) och Julita Saner (Upsala TK) möter belgiska dubbelparet Marie Beniot och Oana Simion.