Filip Gustafsson (Ullevi TK) reste hem med dubbla titlar från ITF J60-tävlingen i Jönköping på söndagen.

På lördagen blev det vinst i dubbelfinalen tillsammans med Tom Noltorp (Fair Play TK) – de slog Tim Malmqvist (HTK) och Filip Söderqvist (Upsala TK).
På söndagen slog Filip till med ännu en titel i singel. Det krävdes en tresetare för att skilja Filip och Alfons Ridström (Åby TK) åt: 4-6, 6-0, 6-4.
– Finalen var minst sagt jämn. Det krävdes fem matchbollar för att vinna. Jag är nöjd med min prestation och att jag lyckades vända matchen.

Vilka förväntningar hade du inför veckan? 
– Undermedvetet var det i alla fall en finalplats i singel som var en av förväntningarna, även om man kanske inte vill säga det högt för sig själv. Jag kom ju in som förstaseedad och visste att jag hade goda chanser.


Isabella Svahn (KLTK), till vänster på bilden, hade också chans att vinna en singeltitel och även här krävdes tre set innan tyskan Mariella Thamm kunde vinna med 4-6, 6-3, 6-4.

Clara Nilsson (Fair Play TK) och Anastasia Pettersson (Påvelunds TBK) spelade dubbelfinal på lördagen där det tyvärr blev förlust.
Nu startar en ny ITF-vecka, J100 i Värnamo. I startfältet återfinns bland andra Filip Gustafsson.
– Ja, efter Jönköping drar jag direkt till Värnamo för en ny tävling. Sedan blir det några tävlingar internationellt, bland annat i Tyskland, säger Filip.

Lea och tränaren Salk-tränaren Milos Sekulic.

I ITF J100-tävlingen i Kroatien vann Lea Nilsson singelfinalen mot Kitti Molnar, Ungern med 6-3, 6-1. Det var andra raka titeln för Lea på ITF-touren.