– Jag var faktiskt lite nervös inför matchen i dag och det blir jag när jag inte har kunnat förbereda mig på det sätt jag vill, sa Mikel Ymer direkt efter matchen som han vann mot Joao Sousa med 7-5, 6-4.

Mikael Ymer är i storform och har efter den fjärde titeln på Challengertouren, som kom i Frankrike i helgen, seglat upp till nummer 75 på ATP-touren.
– Jag försöker inte fokusera så mycket på vad jag kommer hit med i bagaget, utan vad det är jag har gjort bra. Det håller mig lugn. Det var mitt mål med den här matchen, för jag sätter inga resultatmål. Det är en stor bonus att det blev en vinst i dag.

Se inslaget efter matchen här:

Tidigare under dagen vann André Göransson ihop med Nathaniel Lammons 6-2, 6-3 mot Pablo Andujar och Gerard Granollers från Spanien.
– Det är alltid roligt att vinna på hemmaplan och eftersom jag inte spelar så ofta hemma så är det extra kul, sa André efter dubbelmatchen.

I Båstad i somras kom första segern på ATP-nivå när André spelade ihop med Markus Eriksson och vann mot Elias och Mikael Ymer. Det blev dock förlust i andra omgången. Därför var detta den andra segern och den fjärde matchen totalt på ATP-touren.
– Man får lite mer poäng i de här tävlingarna och förhoppningsvis kan man på sikt komma in på topp 100, säger André och tackar arrangörerna för wildcardet.

Hör mer vad André Göransson sa efter matchen: