Hej! Sophie Lindvall heter jag och kommer närmast från Karlskrona Tennisklubb där jag har verkat som klubbchef sedan 2010.

Tennisen har varit en del av mitt liv de senaste 28 åren och den har gett mig många fina upplevelser och erfarenheter från runt om i både Sverige och världen.Min tennisuppfostran fick jag i just Karlskrona Tennisklubb, där jag fick vara med om allt det som gör klubbtennisen så speciell. Från blåsiga örlogsstaden Karlskrona gick jag vidare till studier och collegetennis i stekheta Florida. När jag lämnade USA åtta år senare för att ta rollen som klubbchef i Karlskrona TK så hade jag med mig en Bachelor och en MBA inom idrott och ledarskap i bagaget, samt erfarenheter från collegetennisen, tennistränaryrket i USA och mycket operativ kunskap i mitt favoritämne – idrottsevenemang.

Evenemangsintresset kom väl till pass under mina år som klubbchef i Karlskrona TK, då vi de flesta år anordnade så många som tre internationella och sex nationella tävlingar samt en hel drös med klubbevenemang årligen. Under åren utvecklade vi också anläggningen i Karlskrona till att, förutom att tillhandahålla sex inomhusbanor och sju grusbanor, även erbjuda två grästennisbanor, två hardcourtbanor, tre padelbanor samt en helrenoverad klubbstuga. Spritt under åren i Karlskrona hade jag även förtroendeuppdrag i SvTFs Syds styrelse, i SvTFs valberedning, samt nu senast i SvTFs styrelse.

På det personliga planet så är jag gift och har tre barn på 7, 5 och snart 2 år. Tennisintresset är stort inom familjen och äldsta barnet har precis upplevt sitt livs första veckolånga tennisläger. Min man är verksam inom elithockeyn och när han nu blev rekryterad av Luleå Hockey och vi bestämde oss för att flytta 150 mil norrut så passade det ypperligt för mig att regionstjänsten i norr skulle utökas. Jag är tacksam för förtroendet och förväntansfull på uppdraget som regionchef. Bertil har gjort ett fantastiskt jobb med små resurser hittills och jag ser verkligen fram emot att tillsammans med honom jobba för och med klubbarna här i Sveriges största tennisregion för att utveckla tennisen i Sverige vidare.

Ni är varmt välkomna att höra av er till mig om ni har frågor, önskar hjälp med något, om ni vill ha ett bollplank eller helt enkelt är sugna på att prata om tennisen i norr generellt. Jag kommer att vara stationerad i Luleå till vardags och ser fram emot att mötas där eller på olika evenemang runt om i regionen!

Ni når mig på sophie.lindvall@tennisnorr.se eller 070-2875138