André Göransson nådde sin andra ATP-final i dubbel för året när han och argentinaren Maximo Gonzalez vann lördagens semifinal i 250-tävlingen i Estoril, Portugal. Det var dessutom Höllvikensonens 28:e födelsedag.
– Gårdagen kunde inte blivit bättre, räddad matchboll och vinst på födelsedagen är aldrig fel, konstaterar André Göransson. 

I finalen väntade Nuno Borges och Francisco Cabral som vann på söndagen med 6-2, 6-3.
– Motståndarna var klart bättre än vi var. Vi kom inte upp i en nivå som liknar de andra matcherna, men Nuno och Francisco gjorde det väldigt bra hela veckan så all cred till dem.

I semifinalen blev det för övrigt seger mot Ben McLachlan. Låter namnet bekant? Just det, han spelade för Japan i Davis Cup-mötet med Sverige i Helsingborg.
André och Ben spelade också ihop i ATP-tävlingen i Belgrad för knappt två veckor sedan – och det ska bli mycket mer av den varan.
– Han är en god vän till mig. Vi gick på Berkeley (universitetet) när han var ”senior” och jag var ”freshman”. Vi känner varandra bra. Han är född och uppvuxen i Nya Zeeland och hans mamma är från Japan. Han har bara spelat för dem de senaste sex åren. Vi kommer köra fullt ut tillsammans från och med veckan före Franska Öppna.

André Göransson under Davis Cup-matchen i Helsingborg. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Först väntar Challengern i Aix-en-Provence i Frankrike där André spelar med amerikanen Nathaniel Lammons.
– Därefter kommer jag spela i Bordeaux och sen blir det med Ben McLachlan i antingen Lyon eller Geneve.

Det är ett tag till sommaren – och Båstad, men André Göransson kan inte låta bli att längta lite.
– Båstad är alltid höjdpunkten att komma hem till och spela när jag kan.

Då får den svenska publiken se det svenskjapanska samarbetet på nära håll. 

På ITF-touren gick Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) till final i dubbel i Kario, Egypten och Dragos Madaras (Fair Play TK) gick till semifinal i Antalya, Turkiet.