Svenska Tennisförbundets mål är att få fler att spela, tävla och engagera sig inom svensk paratennis.
Paratennisen i Sverige organiseras genom Paratennisrådet (PTR) som ska verka för en ökad utbredning och utveckling av paratennisen. Målet är att bli mer inkluderande och öka tillgängligheten för personer med funktions­nedsättningar. Som en del i att lyckas med detta fokuserar rådet bland annat på utbildning, kart­läggning, aktiviteter och ­klubbutveckling.

Sedan augusti 2022 jobbar Mikaela Lecomte Seger 20% med paratennisen och är övergripande ansvarig.

– Utöver funktionen som PTR har såg vi även ett behov av att tillsätta specifika roller med tydliga ansvarsområden som matchar de behov som finns inom paratennisen. Framförallt såg vi ett behov av att jobba med utveckling och rekrytering utan att tappa redan etablerade spelare.

Struktur och ansvarsområden behövde utvecklas och resulterade i en ny organisation inom paratennisen. Rollerna nedan kommer att matcha de behov som finns inom paratennisen och framförallt vara tydliga för både spelare, klubbar och de som verkar inom paratennisen.

Mikaela Lecomte Seger – Ansvarig paratennis
Anställd 20% och är övergripande ansvarig för all paratennis. Samordning av aktiviteter, utbildningar och utveckling av paratennisen.

Petter Edström – Landslag- och elitansvarig
Ansvarar för internationell tävlingskalender och regelverk samt uttagning till landslag och aktiviteter kopplat till elit.

Toni Gustavsson – Utvecklingsansvarig rullstol
Ansvarar för rekrytering och uppföljning av spelare samt planerar och håller i träningar för alla inom målgruppen.

Annika Klingström – Utvecklingsansvarig stående R och I
Ansvarar för rekrytering och uppföljning av spelare samt planerar och håller i träningar för alla inom målgruppen.

Utöver dessa personer kommer även Jens Nilsson att finnas som särskilt stöd för de utvecklingsansvariga. Till sist håller vi också på att tillsätta ett tränarteam paratennis där vi vill fånga upp tränare som dels har tidigare erfarenhet från paratennis, men kanske framförallt vill engagera sig inom paratennisen och vara tränare.