ELITSERIEN OCH DIVISION 1

INBJUDAN OCH RESULTATRAPPORTERING

Seriespelet i Tävling Online är i dagsläget något mindre anpassat till vårt spelformat med sammandrag i div 1 än tidigare. Nedan följer några punkter som gäller för inbjudningar och resultatrapportering.

Elitserien

Hemmalaget bjuder in och rapporterar resultat i Tävling Online. Den som bjuder in/rapporterar resultat måste vara registrerad på tävling online som Serieadministratör (Club League Admin.) eller resultatrapportör. Läs mer här.

Sammandrag division 1 (herr och dam)

Arrangerande förening av sammandrag bjuder via email in de lag som ska delta i sammandraget. Kontaktpersoner hittar ni under respektive lag. Skicka en kopia till henrik.odervall@tennis.se så lägger vi in matchtid för de matcher där arrangerande förening inte deltar. Det lag som står som hemmalag (först) i respektive match är ansvarig för att spelare och resultat rapporteras (oavsett spelplats). Det innebär att lagledaren/representanten på plats kan registrera resultatet via sin mobil(se instruktion i separat bilaga). Observera dock att lagledaren måste vara registrerad på tävling online som Serieadministratör (Club League Admin) eller resultatrapportör.

Observera att det är tävlingsledaren för sammandraget som ansvarar för att samla in och kontrollera laguppställningar för både singel och dubbel.

Läs mer om seriespelshantering i Tournament Planner

OBS: Resultat kan uppdateras för pågående matcher. Använd funktionen ”Delresultat/Livescore”. Detaljerade instruktioner för detta finns nedan.

RESULTATREGISTRERING MOBILTELEFON

Seriespelssidan på Tävling Online är anpassad för att smidigt kunna registrera resultat direkt i mobiltelefoner eller andra handhållna enheter. Den person som registrerar resultat måste vara ”Serieadministratör” eller ”Resultatrapportör” för aktuell klubb.

Klubbens serieadministratör kan själva utse fler resultatrapportörer i klubben. Vid frågor eller ändringar av rättigheter, kontakta serieansvarig i klubben. Vid behov av att lägga till fler serieadministratörer, kontakta serier@tennis.se.

Följ guiden nedan för att se hur du registrerar resultatet i mobiltelefonen.

MATCHRAPPORT

Både arrangerande och gästande lag ska fylla i matchrapport efter genomförd match. Använd länkarna nedan.

Matchrapport för arrangerande lag

Matchrapport för gästande lag

TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Klicka här för att ladda ner tävlingsbestämmelser.

LÄS MER

Tournament Planner

För dig som arrangör sker all administration i tävlingsprogrammet Tournament Planner.