TENNISGYMNASIUM

TENNISGYMNASIUM

TENNISGYMNASIUM I STOCKHOLM

Stockholms Idrottsgymnaium – NIU Tennis Stockholm

Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls campus Albanova i Stockholms innerstad. På skolan studerar ett stort antal duktiga och framgångsrika elever inom en lång rad olika idrotter, däribland tennis. Ett flertal av eleverna tillhör den yttersta Sverigetoppen.

Med en stolt blick i backspegeln kan vi konstatera att under årens lopp har många toppspelare, bl.a Rebecka Peterson och Carl Söderlund gått i skolan och framgångsrikt lyckats kombinera skola och tennis. Skolan erbjuder tre högskoleförberende program som alla går att kombinera med en ambitiös tennissatsning.

NIU-eleverna tränar i SALK-hallen tisdagar och torsdagar kl. 08.00–11.00 under ledning av regionstränare Pontus Bergevi tillsammans med Per Henricsson och Andreas Vinciguerra.

Träningen sker i en utvecklande miljö där eleverna tränar tillsammans. Sedan några år tillbaka sker NIU-träningen parallellt med Tennis Stockholms elitträning, vilket innebär spel/sparring med Stockholms bästa herrar och damer.

På eftermiddagarna tränar spelarna i sina hemmaklubbar. Ett nära samarbete finns mellan skolan, Tennis Stockholm och klubbarna där spelaren står i centrum. NIU-elevernas specialidrott handlar till största del om elevens egen tennissatsning med inriktning tennis/fys, både praktiskt och teoretiskt. Skolan ser positivt på att låta eleverna åka iväg för eget tävlingsspel.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdatum är den 1 december.

Ansökningsfönstret är öppet 12 november–1 december.

Stockholms Idrottsgymnasium

Tibble Gymnasium – NIU Näsbyparks Tennisklubb

Tibble Gymnasium är en fristående gymnasieskola i Täby Kommun, knappa två mil norr om Stockholm. På skolan går det idag cirka 1000 elever och de erbjuds teoretiska och ett yrkesinriktat program. Tibble har utbildat många atleter och att hantera idrottare är något man är mycket vana vid. Som tennisspelare har du chansen att utöva din idrott under skoltid som en del i NIU-programmet.

Tennisträningen bedrivs i Näsbyparks Tennisklubb på morgontid, tre dagar i veckan. Varje pass är en och en halv timme långt. Fokus läggs på individuell planering, coachning, utveckling och leds av NPTK:s tränare Stefan Åslin, Björn Sahlin och Andrej Tonejc.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdatum är den 1 december.

Ansökningsfönstret är öppet 12 november–1 december

Mer information om Tibble gymnasium (pdf)

Collegetennis

Några av våra stockholmsspelare har valt att satsa på sin tennis i kombination med sina studier.

För ett flertal av våra spelare har detta varit ett mycket lyckat val. Man byter miljö med sin tennis men har klubben kvar hemma i Sverige. Samtidigt får du en gedigen utbildning och en satsning på tennis.

För dig som efter färdig gymnasial utbildning i Sverige vill vidare till college i USA. Tennis Stockholm kan rekommendera nedanstående alternativ för att du ska finna den enkla och rätta vägen till din fortsatta satsning med kombination tennis/skola: