WORLD TENNIS NUMBER

Vad är World Tennis Number?

ITF’s World Tennis Number (WTN) är ett globalt ratingsystem, där alla anslutna länders spelare erhåller en rating utifrån respektive spelares alla matcher, vare sig det är av nationell- eller internationell karaktär. ITF och Svenska Tennisförbundet vill göra det enklare än någonsin för alla tennisspelare oavsett ålder, kön eller förmåga att spela och tävla i tennis. Från och med 2024-05-01 blir WTN Svenska Tennisförbundets officiella ratingsystem

Vad används WTN till?

För ITF så används WTN som en grund för sortering av anmälningslistor för ITF World Tennis Tour junior-tävlingar. Det innebär att spelare utan WTN-rating sorteras efter spelare med  WTN-rating. I framtiden kan det även bli aktuellt att andra ITF-tävlingar använder sig av WTN-ratingen för anmälningslistor och seedning.

Från och med 2024-05-01, så blir WTN Sveriges officiella ratingsystem, och kommer att ligga till grunden för bland annat seedning i tävlingar, spelordning i serielag och rangordning i anmälningslista för tävlingar med Sign In.

Vad erbjuder World Tennis Number?
  • Kontinuerlig uppdatering av World Tennis Number sker varje vecka.
  • Statistik och utveckling för spelare baserat på matchresultat.
  • Kunna hitta spelare som är på samma nivå som sig själv var man än befinner sig.
Var kommer ditt World Tennis Number att visas?

På ITF:s World Tennis Number-webbplats kommer ditt namn, kön, nationalitet, WTN-rating och en indikation på din åldersgrupp att visas. Du kan välja bort dig själv och/eller dina minderåriga barn från publiceringen av denna information på ITF’s webbsida.

På Svenska Tennisförbundets tävlingsplattform “Tävling Online” kommer spelares WTN att visas under respektive spelarprofil.

Läs mer…

Ratingskalan

World Tennis har en skala från 1 och 40, där nybörjare startar på 40.

Game zONe

Din Game zONe hittar spelare åt dig med samma spelstyrka.

Fördelar

• En rating för singel och en rating för dubbel
• Statistik för att kunna mäta din utveckling
• Och mycket mer…

Vad händer härnäst?

Fler länder ansluter sig kontinuerligt till World Tennis Number och bidrar till en bättre upplevelse.