På tisdagen gör Sverige entré i Davis Cup Finals i Bologna.
Argentina står för motståndet i premiärmatchen, som sänds i SVT1 och SVT Play med start klockan 15.00.

Sverige – med Mikael Ymer, Elias Ymer, Dragos Madaras, Jonathan Mridha, André Göransson i laget – är en av 16 nationer som gör upp om titeln i årets Davis Cup Finals.

Världsfinalen inleds med gruppspel i fyra europeiska städer: Bologna, Hamburg, Glasgow och Valencia (se lottning nedan). De två främsta lagen i respektive grupp avancerar till kvartsfinaler, semifinaler och final i Málaga senare i höst.

I premiärmotståndaren Argentinas lag finns tre topp 40-rankade spelare i singel: Diego Schwartman (rankad 17 i världen), Francisco Cerundolo (27) och Sebastian Baez (37) samt dubbelspecialisterna Horacio Zeballos (11) och Maximo Gonzalez (51). Landskampen består av två singelmatcher och en dubbel. Laguppställningarna fastställs en timme före matchstart.

Fler tuffa utmaningar väntar under veckan. I övriga gruppspelsmatcher väntar Kroatien på torsdag och hemmanationen Italien på söndag.
– Det här är kanske den tuffaste av alla grupper med tre väldigt starka lag, säger kapten Johan Hedsberg inför premiären.
– Vi måste tro på oss själva. Vi måste jobba med den här svenska lagkänslan som vi är bra på. Det har vi bevisat både historiskt och också med den här gruppen – på resan till den här högsta nivån har vi slagit flera länder som varit mycket högre rankade än oss. Och så måste såklart också varje individ spela på hög nivå, säger Hedsberg.

Davis Cup Finals sänds i SVT. Följ spelet i SVT1 och SVT Play med start 15.00.

Lottning Davis Cup Finals

Grupp A – Bologna, Italien
Kroatien
Italien
Argentina
Sverige

Grupp B – Valencia, Spanien
Spanien
Kanada
Serbien
Sydkorea

Grupp C – Hamburg, Tyskland
Frankrike
Tyskland
Belgien
Australien

Grupp D – Glasgow, Skottland
USA
Storbritannien
Kazakstan
Nederländerna

Matcherna i Sveriges grupp

Samtliga matcher startar kl 15.00:

Tisdag 13 sept.: Argentina – Sverige
Onsdag 14 sept.: Kroatien – Italien
Torsdag 15 sept.: Kroatien – Sverige
Fredag 16 sept.: Italien – Argentina
Lördag 17 sept.: Kroatien – Argentina
Söndag 18 sept.: Italien – Sverige

Läs mer: