Sverige föll mot Kroatien med 0-3 i den inledande matchen i Europa Afrika 1-gruppspelet i Antalya i Turkiet på måndagen. 

Jacqueline Cabaj Awad (Elfsborg Tennis) fick en tuff start i öppningsmatchen och föll till slut med 0-6, 4-6 mot Petra Marcinko.
– Jag började lite skakigt första set. Hon spelade bra och jag hängde inte riktigt med. I andra set blev det bättre. Jag var nära 5-2-ledning, men nu blev det inte så. Hon gick för det hela tiden. Antingen slog hon vinnare eller missade, så det blev ingen rytm i matchen”, säger ”Jackie”.

Caijsa Hennemann är singeletta i det svenska laget och gick ut för att försöka kvittera i matchen mot Kroatien. Det blev dock förlust mot Ana Konjuh med 1-6, 3-6.
– Det var en svårspelad match och svåra förhållanden för oss båda. Jag blev alldeles för passiv i motvinden. Jag hade 3-0 i andra set och spelade mer varierat, men jag hade behövt få in fler förstaservar och vara mer aggressiv på bollen, säger Caijsa. 

Kroatien säkrade alltså segern efter singlarna.  I den avslutande dubbeln, som fick flyttas fram på grund av regn, förlorade Fanny Östlund och Kajsa Rinaldo Persson med 2-6, 4-6 mot Petra Martic och Donna Vekic.

Kapten Mattias Arvidsson summerar dagen:
– Tuff start i dag även om vi visste att det skulle bli en svår uppgift mot ett bra lag. Vi tar nya tag i morgon (tisdag) mot Georgien. Det är på pappret en inte lika tuff motståndare som i dag. Jag hoppas att vi kan ladda om på ett bra sätt och komma ut med mycket energi och besegra Georgien.