Cornelia Lister (bilden) och Robert Lindstedt tog sig båda till andra omgången i Franska Öppna. Foto: Nisse Nilsson

Svenskfall i Paris – men första segern i Grand Slam-sammanhang för Lister. I övrigt var glädjeämnena den gångna veckan bland annat en dubbelfinal på challengertouren och en juniortitel på ITF-touren. 

André Göransson. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

André Göransson var framme i final challengertävlingen i Split i Kroatien. Där blev det dock förlust för André och dubbelpartnern Hunter Reese från USA med 4-6,  6-7(3) mot Huey/Lammons. 

Cornelia Lister vann sin första match i Grand Slam-sammanhang när hon och amerikanskan Shelby Rogers tog sig till andra omgången i Paris. Det blev seger med klara 6-3, 6-1 mot Andrea Petkovic och Yanina Wickmayer i första omgången. I andra omgången var det snubblande nära avancemang, men det blev knapp förlust mot japanska paret Aoyama/Shibahara med 7-6(7), 2-6, 6-7(4).

Robert Lindstedt spelade tillsammans med Jordan Thompson från Australien i Paris och vann i första omgången mot Robin Haase och Joao Sousa med 2-6, 6-3, 7-5. I andra omgången blev det förlust mot förstaseedade Juan Sebastian Cabal och Robert Farah med 4-6, 3-6.
Måns Dahlberg gjorde debut i juniortävlingen i Franska Öppna. Ungraren Peter Fajta blev för tufft motstånd och Påvelundsspelaren föll med 2-6, 1-6.

Rebecca Peterson – som förlorade mot Alison Van Uytvanck med 6-2, 3-6, 1-6 i singelturneringen – fick det kämpigt även i dubbeln där hon och Ana Bogdan från Rumänien föll mot Arantxa Rus och Marie Bouzkova med 4-6, 6-4, 4-6.
Som vi rapporterat om tidigare blev det förlust för både Mikael Ymer – i första omgången mot världsettan Novak Djokovic – och för Elias Ymer i andra kvalrundan. 

På ITF-touren gick Filip Bergevi till kvartsfinal i $15 000-tävlingen Monastir i Tunisien. Markus Eriksson och Christian Lindell nådde kvartsfinal i dubbel i $25 000-tävlingen i Moneta Pardubice Open i Tjeckien. 

På juniorsidan blev det en svensk dubbeltitel för Arslan Temirhanov i Adazi Open (J5) i Lettland. Tillsammans med Nicolas Kobelt blev det finalseger med 7-6(5), 6-4. Det svenska dubbelparet Elliot Altman och John Gabelic tog sig till semifinal. Temirhanov var framme i semifinal i singelturneringen där han föll med minsta möjliga marginal: 6-7(5), 6-7(9). Alliot Altman nådde kvartsfinal.
I Skopje (J4) i Nordmakedonien  tog sig Michael Minasyan till semifinal i singel och kvartsfinal i dubbel.