Om en månad spelas regionfinaler runt om i landet där spelare i 11-, 13- och 15-årsklasser spelar om platser i Sverigefinalen Next Generation i Båstad 23-27 juni.
Tennis Syd har dock redan haft zonspel på åtta platser som genomfördes torsdag-söndag i förra veckan som uttagningar till regionfinalerna. På varje zon fanns spelare från de flesta närliggande klubbar.

– Vi arrangerar zonspelet för att vi ska nå alla spelare och klubbar i vår region. Vi jobbar för att få folk att tycka tennis är roligt och då måste alla kunna vara med och tävla. Vi hade också priser i glas till alla topp 4-spelare i varje klass vilket var mycket uppskattat, säger Magnus Hansson, tävlingsansvarig och sammanhållande länk på Tennis Syd.

Tävlingsorterna det gångna veckoslutet var Ängelholm, Falkenberg, Tabergsdalen, Vimmerby, Växjö, Hörby, Höllviken och Lomma-Bjärred.

Totalt 480 spelare var med, men antalet spelare totalt sett var en bit över 500.

– Ja, det vi gjorde i år var att lägga till en nioårsklass som spelade på söndagen enligt samma modell som under SO Tour. Vi vill skapa ett sätt att entusiasmera vår yngre spelare på ett lättsamt sätt, säger Magnus Hansson.

Åtta spelare på flick- och pojksidan i 15-årsklassen var redan direktkvalificerade och de får nu sällskap av de som kvalificerade sig genom zonspelet till regionfinalen på Racketcentrum i Jönköping 6-8 juni. Liksom Tennis Stockholm så går de tre bästa tjejerna och killarna från varje klass i Tennis Syds regionfinal vidare till Sverigefinalen i Båstad, alltså totalt 18 spelare.
Övriga regioner har tolv spelare vardera med till Båstad.

– Vi ser verkligen fram emot regionfinalen till att börja med. Det brukar bli en fantastisk tennisfest i Jönköping med spel i tre dagar. När det sedan är dags för Sverigefinalen i Båstad 23-27 juni så blir det som ett läger för spelarna med ledarna och Johan Sjögren i spetsen.

I regionsfinalerna är det fri lottning och alla klasser spelas i fem korta set fram till fyra game. Det samma gäller i Sverigefinalen.