André Göransson och Ben McLachlan mötte australiska paret Matthew Ebden och Max Purcell i en match som pågick i över 3,5 timmar. Efter ledning 7-6(7), 6-4 hade det svenskjapanska dubbelparet tre matchbollar vid 5-4 i tredje set.
Där vände dock matchen och australierna kunde efter stor dramatik vinna de tre sista seten med 6-3, 6-4, 7-6(10-8).
– Otroligt tung förlust, inget snack om den saken. Det känns på något sätt overkligt att vi inte kommer därifrån med en vinst. Vi ger oss själva chansen, men i slutändan så spelade de bättre i de avgörande momenten.

André Göransson (och Casper Ruud) nådde kvartsfinal i Wimbledon förra sommaren. Nu får han ta sikte på Båstad lite tidigare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Vad tänkte du efter de tre tappade matchbollarna?
– Inget särskilt, vi släppte det ganska snabbt och hade fullt fokus på mitt servegame vid 5-5. 

André Göransson och Ben McLachlan mötte varandra i Davis Cup-mötet i Helsingborg och har de senaste månaderna växt hop till ett starkt dubbelpar.
– Insatsen i går kan jag inte klaga på. Vi gör allt vi kan i fem set, men på något sätt får vi inte med oss vinsten. Så är det. Jag känner inte att den här matchen säger något som vi inte redan visste. Ben och jag vet att vi håller en hög nivå ihop och kommer fortsätta göra jobbet tillsammans. 

Wimbledon är för André, som för många andra toppspelare, drömtävlingen att spela.
– Jag hade fantastiskt support från familj och vänner på plats som hejade på en i nästan fyra timmar, i den tävlingen som jag helst av allt vill vinna. Självklart är det speciellt.

Och nu är det Båstad…
– Ja, jag ölskar spela på hemmaplan i Båstad.