Mikael Ymer åkte tyvärr ut i Australien Open i natt. Yoshihito Nishioka vann med 6-4, 6-2, 7-5. Snart är det dags för André Göransson att göra entré i dubbel. tennis.se har ställt några frågor till Höllvikenspelaren om både Australien Open och Davis Cup.

André Göransson har varit i Melbourne några dagar för att ladda inför årets första Grand Slam-turnering Australien Open. I Melbourne bildar sverigeettan i dubbel – som är 68:a på dubbelrankingen – par med schweizaren Marc-Andrea Huesler – 55:a i världen i singel och rankad 342:a i dubbel. De är goda vänner sedan tidigare och har spelat ihop både 2019 och 2020. 

I Australien Opens första omgång väntar fransmännen Quentin Halys och Adrian Mannarino som framför allt är singelspelare. Vid vinst väntar högst troligt tysken Andreas Mies och John Peers från Australien.
– Det är som vilken annan tävling som helst. Det skiljer sig inte så mycket sett till förberedelse och målsättning att vinna. Detta är en större tävling, men inställningen är den samma precis oms vilken tävling som helst.

I inslaget ovan pratar André mest om samarbetet med den numera ständige dubbelpartnern Ben McLachlan från Japan. De fick en fin start på året med en challengertitel direkt i Canberra.
– Det är alltid skönt börja året med en titel. Det fortsatte med bra spel i Adelaide med två bra matcher. Jag tycker att vi spelar på en ganska hög nivå på tävlingarna. Ska bli kul att se vad vi kan göra ihop i år. 

I slutet av inslaget kommer vi in på Davis Cup och det kommande mötet med Bosnien-Herzegovina i Stockholm 3-4 februari. Han känner till motståndarna och ser fram emot att spela på hemmaplan igen.
– Jag älskar att spela för Sverige och det finaste jag kan spela för är en entusiastisk svensk publik.