Sverigetvåan i dubbel på herrsidan – 87-rankade André Göransson – är näste svensk att vara i gång med det internationella tävlandet. I Prag (där även Elias Ymer spelar) utgör André dubbelpar med portugisen Goncalo Oliveira.
– Han är ny partner till mig de här veckorna när Chris Rungkat, som jag brukar spela med, är fast i Indonesien. Jag vet inte hur länge det varar. 

Det nybildade svenskportugisiska dubbelparet fick en bra start när dubbelturneringen drog igång i dag. Det blev vinst mot Romain Arnedo (Monaco) och Tristan-Samuel Weissborn (Österrike) med 6-3, 6-4.
– Det kändes lite ovant att vara tillbaka och spela igen och det märktes väl att det var lite osäkert hos alla fyra spelarna. Men det var jätteroligt att få vinna och få sitt jobb tillbaka igen. Det är en väldigt positiv känsla.

Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

André Göransson spenderade de tre första månaderna under tävlingsstoppet i Washington i USA.
– Jag bodde hos min flickväns familj. Under första månaden tränade jag ingenting och det fanns inte så mycket att göra. Det var ganska hårda restriktioner och är fortfarande på sina håll i USA. Jag försökte hålla igång kroppen och fysiken och har även spelat lite golf, gitarr och pluggat lite. Efter första månaden spelade jag tennis en till två gånger i veckan innan jag i slutet av juni äntligen hittade ett flyg som tog mig hem till Sverige. Jag har kunnat träffa familj och vänner och har också varit runt lite, som hos min bror i Uppsala och jag har även tränat lite i Danmark.

I Prag Open väntar närmast möte med tjeckiska paret Zdenek Kolar och Lukas Rosol, i dubbelturneringen där Robin Haase och Divij Sharan är toppseedade.
– Det känns annorlunda att vara tillbaka på touren. Man känner knappt igen de andra spelarna eftersom alla bär masker. Det är en lite annan atmosfär. Vi testades i söndags och ska bli testade i morgon igen.

André och nye dubbelkompisen Goncalo ska spela totalt tre turneringar i Tjeckien.
– Vi får se vad som händer efter det. Skulle det gå bra så har jag kanske en chans att komma in i Franska Öppna. Om det blir någon tävling. Det är mycket som är ovisst just nu, säger den 26-årige skåningen.