André Göransson är precis som Rebecca Peterson vidare till andra omgången i dubbelturneringen i US Open. Det blev en tät dubbelmatch mot Ben McLachlan och Franko Skugor; 6-7(6), 6-3, 7-6(6).
– Det var en väldigt märklig match att spela. Ben och jag känner varandra utan och innantill, och har spenderat nästan varje dag ihop de senaste månaderna. Jag känner att det är tråkigt att vi inte kunde avancera ihop såklart, men tyvärr behövde någon vinna i dag, säger André Göransson. 

André Göransson är vidare i New York. Arkivfoto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

André och Ben McLachlan har spelat ihop det senaste halvåret, men var tvungna att dela på sig temporärt i US Open och ställdes alltså mot varandra i första omgången. Ny dubbelpartner för André blev istället en annan japan, Yoshihito Nishioka (55:a i singel). Andrés stabila servande och Yoshihitos bländade spel framme vid nät var vägvinnande.
– Jag tror kanske vi hade lite mer positiv energi i laget igenom hela matchen, det kan ha varit avgörande i slutändan faktiskt. Det handlar ju bara om några få poäng så det kunde också gått åt andra hållet, säger André och fortsätter:
– ”Yoshi” har otroligt fina händer, returnerar bra och har en god energi. Det blir en lite annorlunda dubbel än jag är van vid. Vi har inte riktigt kunnat träna så mycket ihop i och med att han framförallt prioriterar sin singel, men förhoppningsvis kan vi få några matcher till här i New York.

Thanasi Kokkinakis och Nick Kyrgios väntar i andra omgången. Australierna vann i hemmatävlingen Australien Open och har ytterligare två titlar ihop i år.
– Tufft motstånd såklart! De har redan vunnit en ”slam” ihop i år, så de kan bevisligen slå på bollen. De servar bra båda två, så det kommer vara viktigt att ta vara på när chanserna uppenbarar sig. Det är bara att gå in och göra samma jobb.

Tidigare har Rebecca Peterson och Anastasia Potapova tagit sig vidare till andra omgången i dubbelturneringen. De möter YiFan Xu och Zhaoxuan Yang från Kina under fredagskvällen.