Kevin Edengren (Älta TK) och Sebastian Eriksson (KLTK) är klara för åttondelsfinal i EM i Klosters i Schweiz. Däremot är det tuffare för Bella Bergkvist Larsson (Helsingborgs TK) och Tilda Hessleryd (Helsingborgs TK) som tyvärr är utslagna i singeln.
– Tilda föll i två set, Bella i tre. De vann första matchen i dubbeln och skulle spelat andra omgången på onsdagen men får precis som killarna vänta ytterligare en dag på grund av en del regn, säger Jonas Svensson, förbundskaptenen för juniorerna.


– Regnet ställer prov på spelarna. Killarna bollade in vid halv åtta i morse och värmde upp flera gånger under dagen. Kevin slog in matchbollen klockan 20.17 då han vann i tre set efter 7-6 i avgörande. Vi har det väldigt trevligt tillsammans. Tjejerna har tränat jättemycket då de åkte ut tidigt i singeln. Vi är långt ifrån nöjda och vi utgår och hoppas att killarna kommer vara kvar många dagar, förhoppningsvis hela vägen till final.

Sveriges 14-åringar håller till i Most i Tjeckien där man haft ytterligare en bra dag.
– William (Kjellberg, KLTK) mötte en österrikare som var ute efter revansch efter att svensken finalslog honom i Budapest för ett par veckor sedan. Efter två tuffa set så stod William som segrare. Även Knut (Andersch, Vallda TK) stod för en stark insats när han slog en irländare i raka set. Åttondelsfinaler imorgon (torsdag) i både singel och dubbel för killarna. 

Åttondelsfinal väntar Knut Andersch (bilden) och William Kjellberg.

Anabelle (Teikari, Helsingborgs TK) gjorde en bra match mot andraseedade europatrean men fick se sig besegrad med 6-3 6-2. I consolation övertygade Rebecca (Malmström, KLTK) och vann med 4-1 4-1, rapporterar juniorlandslagstränare Carl Ackered.