Mirjam Björklund gjorde som Elias Ymer – vann i andra kvalrundan och är klar för kvalfinal i Australian Open. 

Mirjam Björklund är i karriärens första kvalfinal i en Grand Slam. Foto: Tim Mulgrew

Det är första gången 23-åriga Mirjam Björklund (Salk) kvalar i en Grand Slam.
Under natten till torsdagen följde hon upp succén i första kvalmatchen med en ny seger, den här gången mot 153-rankade Arina Rodionova 4–6, 6–4, 6–2. Nu väntar kvalfinal mot amerikanskan Katie Volynets om en plats i huvudtävlingen av Australian Open.
Klubbkompisen Elias Ymer (Salk) är sedan tidigare klar för kvalfinal i herrarnas tävling. Han möter där 16-seedade Alejandro Tabilo. Både Mirjam och Elias spelar kvalfinal natten till fredagen.

I huvudtävlingen (17-30 januari) får Mikael Ymer (Salk) tufft motstånd i form av världsfyran Stefanos Tsitsipas. De båda möttes i tredje omgången i Australian Open förra året. Då vann Tsitsipas med 6-4, 6-1, 6-1. De möttes även 2020 i 16-delsfinal i Marseille, även den gången med Tsitsipas som segrare. Är det läge för en skräll nu? Världsettan Novak Djokovic kommer till start och möter landsmannen, 78-rankade Miomir Kecmanovic.  

26-åriga Sverigeettan Rebecca Peterson (Salk) möter Daria Saville (wild card) som är en ryskfödd australiska som tidigare hette Gavrilova i efternamn och var rankad nummer 20 i världen för fem år sedan. Numera är hon 385:a på WTA-rankingen. Rebecca vann i dagarna mot världstvåan Aryna Sabalenka i WTA-tävlingen i Adelaide, men föll i andra omgången mot Madison Brengle, USA.

Till Australian Opens hemsida