Mikael Ymer tog sig vidare till andra omgången i Australian Open efter seger mot Yasutaka Uchiyama från Japan med 6–4, 6–1, 6–2. Matchen pågick i 1, 59 timme. Nu väntar ryssen Karen Khachanov, rankad 17 i världen och som tränas av Fredrik ”Fidde” Rosengren.

Rebecca Peterson är dessvärre utslagen. I natt svensk tid föll hon mot Polona Hercog med 3-6, 3-6.
”Jag har varit sjuk i några dagar nu, och jag känner att jag inte kunde ge max av det jag har. Jag har ett virus, men jag vet inte exakt vad det är. Det positiva är att jag har lyckats hitta sätt att förbereda mig så gott jag kunde från de förutsättningar jag hade. Sådant här händer och det är inte så mycket att göra något åt”, säger Rebecca till TT.

48-rankade Polona Hercog blev för svår för Rebecca Peterson i första omgången. Foto: Bildbyrån

Rebecca Peterson hade ett servegenombrott, vid 1-5 i andra set men kom inte närmare än till 3-5.
”Det var väldigt kul att spela där ute på den stora arenan och jag uppskattar verkligen alla som kom och hejade på mig. Det betyder väldigt mycket”, säger hon i TT-intervjun.

I måndags förlorade även Johanna Larsson mot Paula Badosa, 1-6, 0-6.
– Jag har en del chanser i första set med breakbollar i första gemet och även till 2-3, men jag får inte med mig dem. Jag tycker därför att 1-6 i första set var lite missvisande. Hon spelar bra och tufft från baslinjen i andra set. Jag var tvungen att börja chansspela lite och det gick inte hem, säger Johanna Larsson.

Nu har Johanna Larsson och Rebecca Peterson dubbeln att se fram emot. De spelar tillsammans mot Jaimee Fourlis och Arina Rodionova. Även Robert Lindstedt spelar sin första dubbelmatch i veckan, tillsammans med Jeremy Chardy från Frankrike. De möter Pablo Cuevas och Guido Pella.