På torsdagsförmiddagen svensk tid var det dags för Australian Open-debut för André Göransson. 27-årige Sverigeettan i dubbel spelade tillsammans med tidigare Australian Open-vinnaren, 44-årige Jonathan Erlich från Israel.
Hemmaspelarna Matthew Ebden och Max Purcell stod för motståndet i första omgången.

Första set var helt jämnt där det var nära break hela vägen, men spelarna lyckades hålla serven. Det gick till tiebreak där det blev en tuff start med underläge 0-3 som blev till 2-5. Erlich/Göransson tog dock tre raka bollar och likaläge 5-5 – men Ebden/Purcell tog därefter två raka och vann tiebreaket med 7-5 och första set med 7-6.

André Göransson lämnar Melbourne. Nu väntar Sydamerika några veckor. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

– Jag tyckter väl att vi spelade helt okej. Jag kände att vi lika väl kunde haft med oss första set, men det gick åt andra hållet istället, säger André Göransson.

André Göransson servade bra matchen igenom. Vid 3-4 i andra set tappade han dock serven och breaket var ett faktum. Ebden/Purcell vann andra set med 6-3.
– Andra set förtjänar de mer än oss. Vi hänger i, men gör ett dåligt servegame vid 3-4 och där går matchen, säger André och summerar äventyret:
– Det är kul att få spela på en sådan stor bana som Kia. Jag gillar att spela sådana matcher med stämning. Jag känner hellre att spela inför publik som är för ens motståndare än att spela för tomma läktare. Jag kände dock av lite svenskt stöd också, vilket alltid är uppskattat. 

Det är dags att lämna Australien för nästa kontinent.
–  Nästa blir Sydamerikasvängen. Det går fyra tävlingar där nere med start i Cordoba i Argentina.