Billie Jean King Cup-laget får klara sig utan Sveriges två högst rankade spelare när Europa Afrika 1-gruppspelet drar igång på måndag.

Mirjam Björklund har dragit sig ur och inte heller Rebecca Peterson kommer till start – något som kaptenen Mattias Arvidsson hoppades på in i det sista.
– Vi har haft en bra dialog med både Rebecca och Mirjam och självklart hade vi velat ha båda med. Vi får ett annat utgångsläge utan dem, men nu lägger vi fullt fokus på de som är med på plats. Vi har ett härligt lag här och ska göra allt vi kan för att prestera på topp. 

Sverigeettan Rebecca Peterson fanns inte med när laget presenterades 14 mars, men Arvidsson har hållit dörren öppen om hon skulle bli klar för spel.
– Jag har haft en tuff start på året och har missat mycket. Jag fick covid i februari och sedan följdkomplikationer. Colombia förra veckan var första tävlingen på två månader, säger Rebecca och fortsätter:
– Jag vill kunna gå för fullt när jag spelar i landslaget. Gruppspel med tuffa matcher varje dag är jag inte redo för i dagsläget. Jag kommer att följa matcherna och heja på laget och nästa gång hoppas jag att jag är med igen. 

Även Mirjam Björklund försöker lägga en period med varningssignaler bakom sig, trots veckans framgång i Bogotá.
– Det känns tungt att avstå i år, jag har alltid älskat att spela Fed Cup/Bille Jean King Cup, men jag måste lyssna på kroppen. Jag kommer att följa och heja och hoppas på att få vara med nästa år, säger Sverigetvåan. 

Kapten Mattias Arvidsson:
– Vår målsättning i år utan Rebecca och Mirjam måste vara att klara kontraktet. Varje match kommer att bli viktig i det här gruppspelet. Vi ser det som en rolig utmaning som vi tar oss an tillsammans.

Mirjam Björklund ersätts av Kajsa Rinaldo-Persson, Ystads TK. Femte spelare i laget blir debutanten Julita Saner, Upsala TK.
Sverige inleder årets Billie Jean King Cup med match mot Kroatien på måndag. Övriga lag i gruppen är Bulgarien, Georgien, Slovenien och Österrike.

Se hela intervjun med Mattias Arvidsson i inslaget överst i artikeln.