I dag släpptes biljetterna för allmänheten till det heta mötet mellan Sverige och Chile i Davis Cup. Matchen är helt avgörande för om Sverige ska ta sig till Davis Cup Finals i Madrid.
Det omarbetade Davis cup-formatet innebär två singelmatcher fredag kväll och dubbel med avgörande singelmatcher på lördag.
Sverige har kvalificerat sig till Davis Cup Qualifiers genom segern i september mot Israel och matchen blir Robin Söderlings första uppdrag som ny Davis Cup kapten.

KÖP BILJETT HÄR!

Klubbar som vill beställa mer än tio biljetter samma dag och vill sitta tillsammans kan maila till medlem@tennis.se (gäller t o m 31 januari).

Redan märker turneringschef Henrik Odervall av ett stort intresse för matchen.

Robin Söderling berättade om sin nya roll som Davis Cup-kapten och sina egna erfarenheter från den klassiska turneringen. Foto: Torbjörn Dencker

– Det känns bättre än vid de tidigare matcherna. Det finns ett engagemang och det har nog gått upp för Tenissverige att vi spelar på ett nytt sätt, men att det fortfarande är klassiska Davis Cup.

På onsdagen träffades representanter från Svenska Tennisförbundet och tennisklubbar i Kungl. Tennishallen för att skapa ett så stort intresse som möjligt för matchen. På lördagsförmiddagen den 6 mars kan till exempel alla tennisungdomar vara med i Davis Minitennis Cup och tävla för sin klubb om fina priser.
– Det känns positivt att vi försöker skapa ett arrangemang och att vi klubbar samlas. Jag tror absolut att man kan göra Davis Cup till en rolig samlingsplats för landets tennisintresserade, både barn, ungdomar och vuxna, säger Sandra Perslund i Huddinge Tennisklubb som var med på träffen.

För den vuxna publiken arrangeras en After Work på fredagen med en halvtimmes samtal om ”tennisen i världen” med ITF-presidenten David Haggerty, som valt ut just Stockholm av alla spelplatser den helgen.

Se inslaget från upptaktsträffen här: