Sverige öser på i gruppspelet i Billie Jean King Cup i Turkiet. På tisdagen kom andra raka segern – 2-1 mot Danmark!

Precis som på måndagen var Caijsa Hennemann först ut på gruset. Hon ställdes mot Rebecca Munk Mortensen och även den här gången svarade Caijsa för en vändning efter tappat första set. Caijsa vann till slut med 2-6, 6-1, 6-2.
– Tjejerna gör det bra i dag också! Caijsa kämpade verkligen på och fick en riktig dålig start igen i singeln där hon blev för kort. Men hon vände det efter några justeringar och kom längre in i banan med djup på bollen. Då är hon svår att möta. En jättebra insats, berömmer kapten Johanna Larsson.

Sverigeettan Rebecca Peterson inledde åter starkt i sin match och tog första set mot Clara Tauson med 6-2. Den danska ettan vände dock på matchen och vann följande set med 6-2, 6-4.
– Rebecca studsade ur blocken och gjorde ett fint första set. Hon höll en hög nivå hela matchen men tappade kanske lite energi i andra set. Hon kom tillbaka starkt i tredje set och det hade kunnat gå hur som helst. Clara Tauson gjorde samtidigt en bra match och var lite vassare i de avgörande lägena. Det var en välspelad match med bra tennis.

Dubbeln skulle avgöra. Sverige ställde upp med Caijsa Hennemann och Kajsa Rinaldo Persson och de vann till slut med 6-3, 6-3 mot Rebecca Munk Mortensen och Johanna Christine Svendsen.
– Vi har vetat att det blir en vecka med många matcher så vi behöver gå runt på många spelare. Vi har spelare i bra form och måste ge fler chansen. I dag var det helt rätt att låta Caijsa och Kajsa spela. De gjorde det fantastiskt bra och det visade sig vara perfekt att spela med dem i dag. De höll sig till planen och det var aldrig något frågetecken.

Sverige leder grupp B efter full pott och 5-1 i matcher. Även Serbien är obesegrade och ligger tvåa (4-2 i matcher). I andra gruppen toppar Nederländerna som har full pott.

På onsdagen möter Sverige Bulgarien som inlett med en vinst och en förlust.
– Vi har startat på bästa sätt och med tanke på att vi har siktet högt ställt här i Turkiet, så måste vi vinna fler matchen än vi förlorar. Nu har vi inlett med två vinster vilket ger bra energi till spelarna. So far so good. Vi vet samtidigt att det är små marginaler i tennis, men vi hoppas kunna bygga vidare på den här fina inledningen, säger Johanna Larsson och avslutar:
– Vi ska prata lite om kommande motstånd i kväll. Tjejerna själva är de som har bäst koll på motståndarna. Vi hjälps åt med scouting och alla är med i diskussionerna inför matcherna. Det är positivt att tjejerna är engagerade för samarbete och teamwork är något som gör oss bättre.