Efter en vinst och två förluster var det upplagt för måstematch mot Österrike. Vid seger hade Sverige skaffat sig ett bra utgångsläge för att slippa match om nedflyttning på lördag. 

Jacqueline Cabaj Awad (Elfsborg Tennis) inledde singelspelet precis som i de tidigare matcherna. Sonja Kraus var den starkare för dagen och kunde ge Österrike ledningen efter 6-2, 6-2 i första matchen.
Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) tog på torsdagen sin andra vinst i singel under Billie Jean King Cup i Turkiet. I mötet med 198-rankade Julia Grabher hamnade hon i underläge 1-2 i tiebreak men vann sedan sex raka bollar. I andra set gick Caijsa fram till 5-2, österrikiskan kom ikapp till 5-5 men sedan knöt Caijsa ihop säcken och vann med 7-5.
– Jag är väldigt nöjd med min insats i singeln där jag spelade det spel jag vill spela. Det känns bara tråkigt nu när vi förlorade dubbeln, men vi tar nya tag och ska se till att vi spelar i den här ”serien” nästa år, säger Caijsa Hennemann. 

1-1 i matcher och dubbeln kom att bli avgörande där Sverige alltså föll knappt. Caijsa Hennemann och Kajsa Rinaldo Persson (Ystads TK) fick förtroendet den här gången och inledde med 6-4 i första set. I andra vände svenskparet 3-4 till 5-4 men kunde inte serva hem matchen. Istället tog Österrike tre game i rad och vann setet med 7-5. I tredje set rann det iväg och Österrike vann avgörande set med 6-0 och därmed matchen.
– Vi börjar matchen bra, men tappar i motvinden. Vi har våra chanser men de är lite mer aggressivare i dag, säger Kajsa Rinaldo Persson. 

Sverige måste vinna mot gruppettan Slovenien på fredagen samtidigt som Georgien bör vinna mot Bulgarien för att det inte ska bli spel om att undvika nedflyttning för Sverige på lördag.