JSM Race-slutspelet 2019 är över för den här gången. För flera av spelarna väntar utöver medaljer även specialpriser, enligt Fredrik Hörnell, ungdomsansvarig för U14/U16 på Svenska Tennisförbundet.

– Det stämmer. I 14-årsklassen kommer semifinalisterna att få åka till Biel/Bienne i Schweiz på ett tränings- och matchutbyte under höstlovet. Vinnarna i 16-årsklassen kommer att få en träningsdag tillsammans med Fed-Cup kaptenen Mattias Arvidsson eller DC-tränaren Jonas Svensson (i mitten på bilden ovan) där sparring av hög klass utlovas. I 18-årsklasserna får vinnarna wc till kvaltävlingarna i Falun respektive Djursholm och Näsbypark, säger Hörnell som själv var på plats alla dagarna.

– Det var roligt att följa JSM-slutspelet på plats och att se så många matcher. Det nya upplägget, där spelarna fick möjlighet att spela många matcher mot bra motstånd på få speldagar, tror jag är väldigt utvecklande för spelarna. Vi fick se många jämna matcher i slutomgångarna och kul att se hur flera av spelarna har utvecklats över sommaren, summerar Fredrik Hörnell.

Gällande det nya spelformatet ska nu ansvariga noga analysera utfallet inför kommande tävlingar.
– Nu ska vi sätta oss ner och utvärdera alla delar av JSM-konceptet och se vad som eventuellt kan förändras till det bättre inför kommande år, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Så gick det i…

…flickor/pojkar 14 år

…flickor/pojkar 16 år

…flickor/pojkar 18 år