Caijsa Hennemann kan se tillbaka på en fantastisk vecka i Pixbo där dubbeltiteln med Melis Yasar följdes upp av en final i singelturneringen på söndagen.
Ingen setförlust fram till finalen där Aneta Laboutkova från Tjeckien väntade.
Caijsa fick den start hon hoppats på.

– Jag gick in för att vinna titeln och spelet har känts bra hela veckan. Jag kände att jag hade bra självförtroendet och spelade enligt min game plan, säger hon efter finalen.

I andra set fick Caijsa ge sig i tiebreak och i sista set kunde tjeckiskan vinna med 6-3.

– Efter att jag vunnit första set tänkte jag inte så mycket mer än att jag skulle fortsätta spela mitt spel. Hon spelade lite varierat, mycket slice och tempoväxlingar, men det visste jag om. Båda kämpade och vi visade båda mycket känslor på banan.

Det blev tjeckiskans tredje vinst mot en svenska den här veckan efter att tidigare i turneringen ha slagit ut Anna Leijon och Klara Milicevic.

– Jag är så stolt och glad över tjejernas prestation den här veckan. Vi vinner en dubbeltitel och Caijsa tog sig till final. Det är några bollar från att vi får en helt galen superbra vecka. Det är så här man vill ha det på de svenska tävlingarna. Vi ska dra nytta av att vi har hemmaplan och det gjorde vi. Vi träffades i god tid inför tävlingen och tränade på banorna. Tjejerna har jobbat på fantastiskt som grupp också, de har stöttat varandra och delat med sig av taktik mot andra motståndare. Det är sådan som gör mig varm om hjärtat, det var lite av Sverige mot övriga världen, säger Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson som lyfter Caijsa Hennemann lite extra.
– Hon har gjort det riktigt bra hela veckan och spelat bättre och bättre hela tiden. I en final kommer det in andra saker än bara tennisen, det är mycket den mentala biten som spelar in då.

Caijsa håller med om fördelarna med ett svenskläger inför turneringen.

– Det var ett fantastiskt bra läger, bra att få spela med alla duktiga tjejer och få hjälp av tränarna och att få komma in på banorna tidigt. I det stora hela blev det en jättebra vecka för jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så här bra. Jag har verkligen spelat min bästa tennis, säger hon och lägger till:
– Under lördag och söndag kom det jättemycket folk och hejade. Det blir ju så mycket roligare då.

Lördagens dubbeltitel var Caijsa Hennemanns och Melis Yasars andra på seniornivå på kort tid.

– Vi har spelat några gånger innan och jag tycker mycket bra om henne och vi trivs tillsammans på banan. Vi spelade bättre och bättre ju länge turneringen gick. Jag är jättenöjd med den titeln.

19-åriga Caijsa Hennemann har sin bas på Ullevi TK och någon gång i månaden ska hon träna på Good to Great. Hon har också en av deras tränare (Martin Öhrman) med på resorna. Nu tar hon sikte på turneringen i Varberg.

– Jag började säsongen i Australien och gick på grus redan i februari. Jag tycker det känns bättre och bättre och jag ser fram emot resten av säsongen.

Så gick det i Pixbo $15 000

Spelträd singel Pixbo

Spelträd dubbel Pixbo