Caijsa Hennemann, Ullevi TK, är en av tolv talanger som Sveriges Olympiska Kommitté satsar extra på för att nå världstoppen.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) utökar stödprogrammet Topp och Talang med ett dussin talanger.
– De får ett behovsprövat och skräddarsytt stöd för att nå världstoppen, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Det är årets talangselektioner och höstens tävlingsresultat som ligger till grund för uttagningarna där SOK:s sportsliga ledning avgjort vilka idrottare som får vara med i stödprogrammet.
Caijsa Hennemann nådde tidigare i år kvartsfinal i Franska Öppna, hon gick till final i junior-EM-final i Klosters i Schweiz och fick ett wild card till Swedish Open i Båstad.
Det betyder mycket för det 18-åriga tennislöftet från Göteborg att vara en av de uttagna i SOK:s speciella satsning. 
– Jag är väldigt tacksam för platsen i SOK:s talangprogram. Förhoppningsvis kommer jag kunna ha samma tränare på träningar som på tävlingar och det tror jag kommer hjälpa mig i min utveckling.

De som kommer med i Topp och Talang får stöd för att ta det sista steget i satsningen mot världstoppen. Stödet baseras på en individuell utvecklingsplan där den aktive inom tre till sex år ska nå eller finnas i världstoppen i sin idrott. SOK:s roll är att kvalitetssäkra planer och stöd tillsammans med aktiv, tränare och förbund.

Läs mer och se vilka övriga talanger som kom med i stödprogrammet!

Tips: Se och hör podden med Caijsa Hennemann från Båstad i somras: