Caijsa Hennemanns första titel på ITF-touren för året kom i Amiens i Frankrike. Nu är hon uppe i fyra titlar totalt. ”Jag värderar denna högt”, säger hon.

Caijsa Hennemann, som numera tävlar för KLTK, åkte till Frankrike för att försöka ta hem titeln i $15 000-tävlingen i Amiens. Det var väl egentligen bara i första matchen som det blev lite jämnt i ett set. Sedan tuffade Hennemann-tåget på utan setförlust och ganska få förlorade game för den förstaseedade svenskan.
– Det är såklart jätteroligt att vinna titel. Det är inte många veckor man går igenom en turnering med bara vinster. Det var en väldigt bra vecka där jag spelade på en hög nivå och var väldigt stark mentalt. Det brukar vara en bra kombo, säger hon med ett leende.

Caijsa med coach Christian Samuelsson.

I finalen väntade belgiskan Vicky Van de Peer. Caijsa vann med 6-3, 6-1.
– Finalen var väldigt rolig att spela. Det var mycket publik som hejade och det var spelmässigt en väldigt rolig match. Jag hade mycket energi hela vägen och kunde spela så som jag ville. Jag är väldigt nöjd med hur jag genomförde finalen och även hela turneringen.

Hur högt värderar du denna, årets första, titel?
– Jag värderar den här titeln högt, inte resultatmässigt, utan att jag har bevisat för mig själv att jag är stark och kommer alltid fortsätta kämpa i de mest tuffaste perioderna.