Old Dominion Monarchs vann sista matchen mot Charlotte med 4-3 i söndags och Alexandra Viktorovitch kunde jubla över andra raka titeln i sin conference. ”Fantastisk känsla att kunna åka hem med trofén”, säger Alexandra. 

Alexandra Viktorovic, Tabergsdalens TK, trivs med livet i USA. Inte blev det sämre av att Old Dominion University Athletics blev conferencemästare för andra året i rad.
För tennis.se berättar hon om finaldramatiken:
– Vi gick in i finalmatchen med ganska bra självförtroende eftersom vi vann mot Charlotte veckan innan med 4-0. Vi visste samtidigt att det skulle bli kämpigt då de har ett bra lag. De hade även tänkt till och ändrat sin line up en aning, vilket blev en utmaning för oss, säger Alexandra och fortsätter:
– Dubbelmatcherna startade otroligt jämnt och vi förlorade den avgörande dubbeln. Det var bara att ladda om. Två timmar och långa tresetare senare stod vi uppradade på tredjesingeln vid ställningen 3-3 i matcher. Det var mycket svett och nerver men min lagkamrat verkade ha kontroll på läget och i slutändan kunde vi äntligen euforiskt springa och krama varandra när matchbollen var inslagen. Otroligt skön känsla att kunna vinna conference för andra året i rad, även med ett annorlunda lag. Vi har gjort allt i vår makt hela säsongen för att förbereda oss så optimalt som möjligt för tävlingen, så det är en fantastisk känsla att kunna åka hem med trofén.

21-åringen kan se tillbaka på en säsong med både med- och motgångar.
– Säsongen för mig personligen är nog splittrad i två delar skulle jag säga. Jag började väldigt starkt och har spelat många bra matcher och fått med mig rankade vinster, vilket har höjt min personliga rakning. Vi har fått möta många bra lag och rest mycket vilket jag älskar. I mitten av säsongen blev jag dock tyvärr skadad under en match och kämpar fortfarande på med detta. Det har begränsat vad och hur mycket jag kan spela. I nuläget verkar det därför inte som att jag kommer kunna spela individuella NCAA men vi har lagtävlingen kvar, vilket börjar om cirka två veckor. 

Förra sommaren blev det fyra titlar på sommartouren hemma i Sverige. Hur det blir denna sommar är ännu oklart.
– Efter NCAA åker jag hemåt till Sverige och beroende på min fysiska status så får vi se vad jag kan spela men ambitionerna är höga.

Sen är det tillbaka till USA för slutspurten. 

– Jag har krigat på akademiskt med fem businesskurser, men det måste skötas snyggt för att jag ska kunna fokusera på tennisen. I det stora hela har jag ett år kvar för min bachelor’s degree och sedan ett eller två år extra om jag väljer att ta min masters.

Läs mer om segern här