Cornelia Lister landade i Melbourne i fredags kväll. Hon kom med ett av de sista planen med spelare och var inte ombord på ett av de tre flyg där det enligt rapporterna konstaterats covid-19 bland passagerarna. De spelare som var ombord på de andra planen (bland andra Elias Ymer) tvingas till en längre karantän och kan inte träna inför Australian Open.
– De flesta landade torsdag eller fredag och jag landade fredag kväll. Vi är i 72 timmars karantän från det att vi anländer. De närmaste två veckorna är det fortsatt karantän, men vi får vistas utanför rummet i fem timmar då vi ska hinna träna och äta, säger Cornelia Lister.

Cornelias träningspartner under den här tiden är Kaitlyn Christian från USA. Det är dock en annan spelare hon kommer spela dubbel med i de tre tävlingarna WTA 500, Australian Open och WTA250.

Cornelia Lister tillsammans med sin tränare Adriano Tavelli under försäsongen i Spanien. Foto: lascolinagolf.es

– I tävlingarna som kommer spelas i Melbourne är jag signad med Alison Van Uytvanck. 

Belgiskan är jämnårig med Cornelia och ligger 65:a på singelrankingen och 102:a bland dubbelspelare.
För snart ett år sedan nådde Cornelia sin karriärshögsta – 72:a på WTA:s dubbelranking. Hon har tappat sex placeringar, men är alltså stadigt på topp 100 nu för tiden.
2018 spelade hon dubbelkvalet till Wimbledon och sedan 2019 har hon spelat alla Grand Slam-turneringar.
– Det här blir min andra Australian Open. Jag vill göra det bättre än min förra Grand Slam, vilket var andra omgången i Roland Garros. Mitt mål är att nå andra veckan, säger 26-åringen.

Senaste WTA-tävlingen som Cornelia Lister spelade var i Ostrava i Tjeckien i slutet av oktober. Därefter blev det elitseriespel med Fair Play TK där det slutade med silver efter finalförlusten mot Enskede LTK.
– Min försäsong har jag spenderat i Spanien tillsammans med min tränare Adriano Tavelli. Han är med mig nu i Australien.

Hur mycket kommer du satsa på singelspelet i år? 
– Singelspelet är ingen prioritet för mig eller något jag tränar på, men om jag skulle få chansen att spela så tar jag den.