Cornelia Lister vann SM-guld med Fair Play TK i juli (fjärde året i rad!). En månad senare är hon även schweizisk mästare.

– Jag har varit i Schweiz i två veckor där jag representerat tennisklubben TC Chiasso som håller till i den italienska delen av landet. Först har jag spelat seriespel och i går vann vi mästerskapet. Det var en superskräll hela vägen och klubben skrev historia, säger en glad Cornelia Lister.

Foto: Claudio Thoma / Freshfocus

25-åringen från Linköping kan alltså titulera sig mästare i två länder. Idet schweiziska ligalaget består av flera nationaliteter.
– I mitt lag hade vi en ryska, en ungerska, en brasilianska och fyra schweiziskor och så jag.

Seriespelet i Schweiz är prestigefyllt och något de inhemska spelarna satsar på. Det spelas fyra singelmatcher där två av spelarna måste vara från Schweiz.
– Det är också två dubblar där två schweiziskor måste spela, antingen att de spelar som par eller att de delar på sig.

TC Chiasso vann grundserien efter att ha samlat ihop flest segrar. De fyra lag med flest poäng kvalificerade sig till semifinalerna.
Cornelia spelade dubbel i varje match och blev hjälte i både semifinalen och i finalen då det spelades ett avgörande supertiebreake.
I semifinalen mötte hon laget där bland andra tidigare världsnian Timea Bazchinsky normalt spelar.

Foto: Claudio Thoma / Freshfocus

– I semifinalen stod det 2-2 efter singlarna där vår ena schweiziska räddade 6-9 i supertiebreake (tredje set), så hon räddade alltså fyra matchbollar. Sedan blev det 3-3 efter två spelade dubblar där jag vann min dubbel och därmed ett avgörande matchtiebreake till 10 poäng. Vi låg under 6-9 och 9-10 och räddade fem matchbollar och vann tillslut 12-10 och vidare till final.

I finalen mötte Cornelias lag det lag favoriterna till slutsegern.
– De var regerande mästare och vunnit de två senaste åren. I finalen stod det också 3-3 efter att jag vunnit min dubbel. Det blev avgörande matchtiebreake där jag och en schweiziska i laget vann med 10-5.